Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 28 iun 2016 - Anul XXI, nr. 149 (6262)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9758 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6712 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Fermitate

Amenzi date de Protecţia Consumatorilor la mai multe saloane de înfrumuseţare din judeţ

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Comisarii suceveni de la Protecţia Consumatorilor au efectuat luna trecută 350 de acţiuni de control, iar pentru neregulile depistate au aplicat 135 de amenzi şi 70 de avertismente. Amenzile au totalizat 170.000 de lei, a anunţat şeful instituţiei, Vasile Latiş. Cele mai multe controale, 93, au vizat respectarea prevederilor legale la comercializarea pâinii şi a produselor de panificaţie, fiind aplicate 14 avertismente şi 29 de amenzi în cuantum de 15.200 de lei. Totodată au fost oprite temporar de la comercializare produse în valoare de 170 de lei. „Ca abateri au fost depistate lipsa orarului de funcţionare, lipsa preţurilor şi a codului unic de înregistrare a societăţii”, a spus Latiş.

Controale consistente au fost efectuate luna trecută la comercianţii de carne de pasăre. În urma celor 30 de acţiuni de control au fost aplicate trei avertismente şi 16 amenzi în sumă de 48.000 de lei. De asemenea, au fost oprite temporar de la vânzare 1.000 de kilograme de carne în valoare de 5.814 de lei, iar alte 250 de kilograme în valoare de 1.531 de lei au fost oprite definitiv de la comercializare. Au fost constatate ca deficienţe prezenţa sângelui în pungile cu carne refrigerată precum şi existenţa produselor expirate. 

 

Pensiune închisă temporar de Protecţia Consumatorilor

Vasile Latiş a mai arătat că luna trecută au mai fost efectuate controale la comercianţii de legume şi fructe, unde au fost aplicate patru sancţiuni contravenţionale în cuantum de 4.000 de lei, la comercianţii de jucării, unde au fost date 11 amenzi în valoare de 9.600 de lei şi oprite temporar de la vânzare produse în valoare de 2.342 de lei, şi la comercianţii de suplimente alimentare, unde nu s-a constatat nici o deficienţă.

Nu au scăpat de cei de la Protecţia Consumatorilor nici proprietarii de saloane de întreţinere şi înfrumuseţare corporală. Au fost efectuate 49 de acţiuni de control, fiind aplicate şase avertismente şi 15 amenzi în sumă 15.400 de lei. Printre neregulile constatate Vasile Latiş a enumerat lipsa orarului de funcţionare şi a tarifelor. Tot luna trecută au fost verificate şi mai multe pensiuni din judeţ care oferă servicii turistice, fiind aplicate 15 amenzi în valoare de 21.200 de lei, într-un caz fiind luată decizia de oprire temporară a activităţii. Lipsa orarului de funcţionare, a tarifelor şi a clasificării sunt principalele deficienţe depistate. Tot luna trecută la Comisariatul Judeţean pentru Protecţia Consumatorilor au fost înregistrate şi 106 reclamaţii.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Amenzi date de Protecţia Consumatorilor la mai multe saloane de înfrumuseţare din judeţ.
 Vizualizări articol: 7772 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 1 vot
Amenzi date de Protecţia Consumatorilor la mai multe saloane de înfrumuseţare din judeţ5.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei

Reteta Zilei

Bucataria pentru toti Sirop de patlagină Printre multele siropuri şi dulceţuri pregătite acasă în acest sezon, siropul de pătlagină poate fi o alegere inspirată dacă ne gândim că va fi extreme de util să deţinem aşa ceva în cămară la iarnă, în sezonul tusei şi... Citeşte