Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 24 iun 2016 - Anul XXI, nr. 146 (6259)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9754 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6739 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Eveniment de excepţie

Spectacol ecvestru: cai de rasă, sărituri la obstacole şi atelaje trase de cai, la Rădăuţi

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)
Click aici pentru VIDEO

Timp de patru zile, municipiul Rădăuţi a devenit epicentrul manifestărilor ecvestre din România, găzduind un concurs naţional de sărituri peste obstacole, fascinant şi mereu fermecător, precum şi alte activităţi hipice cu mare priză la public.

Deschiderea oficială a competiţiilor, care a avut loc ieri dimineaţă, le-a adus spectatorilor mai multe surprize. Pe de o parte, zona competiţională a fost complet schimbată, fiind aduse elemente noi, atractive, care îmbină utilul cu plăcutul, promovarea sponsorilor care au făcut posibil evenimentul fiind făcută inteligent.

Pe lângă cursa cu sărituri peste obstacole, care este esenţa concursului, organizatorii - Clubul Sportiv Ecvestru Rădăuţi şi Regia Naţională a Pădurilor, în calitate de partener, au venit cu momente speciale, precum o prezentare de cai de rasă semigrei, frumoşii şi puternicii ardenezi, dar şi un show ecvestru cu atelaje trase de 2 şi 4 cai, la care invitat de onoare a fost campionul mondial la atelaje 2015, Eduard Barta.

Accesul publicului este liber, în toate zilele de concurs, în care spectatorii au de admirat nu doar frumuseţea cailor înscrişi în competiţie – aproximativ 100, din toată ţara, ci şi eleganţa şi aptitudinile celor care îi călăresc.

„Este un spectacol minunat, la care îi aşteptăm să participe pe toţi cei interesaţi. Clubul Sportiv Ecvestru Rădăuţi a intrat în parteneriat cu DCAC Bucureşti - Secţia de creştere a calului de rasă, pentru a organiza acest eveniment important, o etapă naţională de sărituri peste obstacole. Competiţiile sunt organizate timp de 4 zile, care includ Cupa Bucovinei şi Cupa Municipiului Rădăuţi. Asta deoarece la Rădăuţi este nucleul cel mai important de proprietari de cai de rasă din judeţul Suceava, ba chiar din Moldova”, a declarat organizatorul evenimentului, Octavian Ilişoi, director de concurs şi preşedintele Clubului Sportiv Ecvestru Rădăuţi.

Realizarea acestui concurs hipic, în premieră, de investitori privaţi, printr-un parteneriat cu Regia Naţională a Pădurilor, a fost salutată de directorul Hergheliei Rădăuţi, Gheorghe Olarian, care a apreciat buna organizare şi dorinţa organizatorilor de a face evenimentul cât mai atractiv publicului. El a spus că îşi doreşte ca anul viitor, când se împlinesc 225 de ani de la înfiinţarea Hergheliei Rădăuţi, evenimentele hipice să fie completate şi cu un concurs de anduranţă, care să pună în valoare rasa Shagya arab, pepiniera de la Rădăuţi fiind una dintre cele mai valoroase la nivel mondial.

 

Curse cu obstacole, dar şi premii atractive

În prima zi, competiţia hipică a debutat cu probele de sărituri peste obstacole de 90 de cm, pentru amatori, cai debutanţi şi sportivi debutanţi, dar, pe măsură ce competiţia devine mai strânsă, înălţimea obstacolelor tot urcă.

„Mai avem trei categorii importante - Elite Tour, Silver Tour şi Gold Tour, care înseamnă sărituri peste obstacole la 1,10 m, 1,20 m şi 1,30 m, în vreme ce pentru baraj, nivelul poate creşte. Finalele competiţionale vor avea loc duminică, când se vor desfăşura cele mai grele, dar şi mai spectaculoase probe”, a adăugat Octavian Ilişoi.

Marele premiu este de 1.000 de euro pentru câştigătorul locului I la Gold Tour, la Cupa Municipiului Rădăuţi, în vreme ce pentru Cupa Bucovinei este de 500 de euro.

Amenajarea spaţiului competiţional cu elemente noi, organizarea concursului, care nu este deloc uşoară la un eveniment de o asemenea amploare, cu participanţi din numeroase judeţe, cu exemplare extrem de valoroase, precum şi oferirea de premii atractive, au fost posibile nu doar datorită entuziasmului proprietarilor de cai din zonă, care au înfiinţat acest club ecvestru şi s-au zbătut să facă acest eveniment, ci şi datorită sponsorilor, firme locale care au înţeles că investind în imaginea municipiului au şi ele de câştigat. Aşa se face că, pe lângă caii de rasă din concurs, spectatorii au putut admira şi caii putere ai unor maşini, obstacolele au căpătat forma unor pantofi, ai celor de la Marelbo, şi alte asemenea metode de promovare care au adus un plus de farmec competiţiei.

 

Campionii atelajelor şi semigreii din Bucovina

Unul dintre momentele foarte apreciate de public a fost cel de prezentare a unor impresionanţi cai de rasă deţinuţi de proprietari din judeţ.

Astfel, la deschidere au fost invitate să defileze în faţa publicului trei atelaje trase de semigrei de Bucovina, cu proprietari de la Putna, Sihăstria Putnei, precum şi un atelaj de lipiţani de la Pensiunea Casa Bucovina, de la Gura Humorului, care a făcut echipă bună cu Eduard şi Robert Barta, doi multipli campioni ai competiţiilor de atelaje trase de cai, care au venit cu patru cai minunaţi, cu o călcătură deosebită.

Aceştia au făcut un spectacol impresionant, rotindu-se în cerc, precum un şarpe care vrea să îşi înghită coada, manevrând atelajele cu mare pricepere, aşa cum fac şi la cursele cu obstacole la care participă, spre deliciul publicului, care i-a răsplătit cu aplauze furtunoase.

Frumoasele evenimente de la Herghelia Rădăuţi continuă până duminică inclusiv, fiind o bună oportunitate de petrecere a timpului liber.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Spectacol ecvestru: cai de rasă, sărituri la obstacole şi atelaje trase de cai, la Rădăuţi.
 Vizualizări articol: 5490 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 4 voturi
Spectacol ecvestru: cai de rasă, sărituri la obstacole şi atelaje trase de cai, la Rădăuţi5.054

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei

Reteta Zilei

Bucataria pentru toti Spumă de căpșuni (fără frișcă)               Este un desert rapid, ușor, răcoritor și foarte gustos. Dar poate cea mai mare calitate a acestui preparat este versatilitatea sa – poate deveni repede o spumă... Citeşte