Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 24 iun 2016 - Anul XXI, nr. 146 (6259)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9758 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6712 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Demersuri

Flutur a început discuţiile cu CNADNR pentru reluarea lucrărilor la ruta ocolitoare a Sucevei

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Preşedintele Consiliului Judeţean Suceava, Gheorghe Flutur, a avut ieri o întâlnire cu o delegaţie a Direcţiei Regionale Moldova a Companiei Naţionale de Autostrăzi şi Drumuri Naţionale, condusă de directorul Ovidiu Laicu, pe tema rutelor ocolitoare Suceava şi Rădăuţi şi modernizarea tronsonului din DN 18 care leagă Suceava de Maramureş.

După discuţii, Gheorghe Flutur ne-a declarat că în privinţa şoselei de centură a Sucevei a fost informat de reprezentanţii CNADNR că după inundaţiile din 2010 au fost făcute lucrări de consolidare, astfel încât acum mai există ”doar o mică problemă unde trebuie consolidată zona, în preajma unui stâlp de înaltă tensiune” şi că Direcţia Regională de Drumuri şi Poduri Cluj ”are o soluţie tehnică nouă pentru consolidarea terasamentului”.

De asemenea, expertiza lucrărilor deja efectuate a arătat că trebuie făcută o actualizare a proiectării pentru tronsoanele I şi II şi există un litigiu cu firma de construcţii din Bucureşti pe tema stabilizării terasamentului. ”Sunt bani europeni pentru decontarea întregii centuri, inclusiv pentru tronsonul pe care acum se circulă. Mai este de executat o proporţie de 18%, pe care o societate bine organizată o face în două, trei luni. Am discutat astăzi cu domnul Laicu şi cu inginerii, voi merge la Ministerul Transporturilor să cer accelerarea procedurii de achiziţie publică pentru diferenţă”, a afirmat Flutur.

 

Covor asfaltic şi reparaţii pe mai multe tronsoane de drumuri naţionale din judeţ

Deocamdată, potrivit acestuia, CNADNR s-ar afla în faza de pregătire a licitaţiei pentru proiectare şi construcţie în vederea finalizării tronsoanelor I şi II.

”Sper să deblocăm cât mai repede achiziţia publică. I-am rugat să înţeleagă urgenţa şi voi fi pe capul lor. M-am implicat direct pentru că nu pot rămâne indiferent, chiar dacă unii spun că preşedintele consiliului judeţean n-are treabă cu drumurile naţionale. Traficul în Suceava este supraaglomerat, este trafic intens în şi dinspre frontiera de la Siret, deci suntem toţi interesaţi”, şi-a motivat Flutur implicarea în această problemă.

În ceea ce priveşte ruta ocolitoare a municipiului Rădăuţi, potrivit preşedintelui CJ licitaţia a fost adjudecată, banii sunt în cont, însă trebuie actualizate preţurile şi este posibil ca unele lucrări să fie scoase din nou la licitaţie. Valoarea contractului iniţial este de 25 de milioane de euro.

O altă lucrare importantă, modernizarea tronsonului de 39 km de la Iacobeni până la limita cu judeţul Maramureş, care trenează din 2012, ar începe în următoarele două, trei săptămâni.

Drumurile Naţionale vor mai turna covor asfaltic pe drumul spre Putna, apoi pe Valea Bistriţei, de la Vatra Dornei spre Poiana Teiului, în zona Palma, iar pe DN 85, de la Stibina până la Siret, vor fi efectuate reparaţii. ”Vom relua demersurile la Ministerul Transporturilor pentru lărgirea DN 85, de la Roman până la Siret, pentru că până acum nu s-a făcut nimic”, a mai spus Flutur. 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Flutur a început discuţiile cu CNADNR pentru reluarea lucrărilor la ruta ocolitoare a Sucevei.
 Vizualizări articol: 3027 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 4.50/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 4.5 din 8 voturi
Flutur a început discuţiile cu CNADNR pentru reluarea lucrărilor la ruta ocolitoare a Sucevei4.558

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei

Reteta Zilei

Bucataria pentru toti Spumă de căpșuni (fără frișcă)               Este un desert rapid, ușor, răcoritor și foarte gustos. Dar poate cea mai mare calitate a acestui preparat este versatilitatea sa – poate deveni repede o spumă... Citeşte