Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 24 iun 2016 - Anul XXI, nr. 146 (6259)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9762 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6699 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Dosar penal

Bărbat trimis în judecată după ce a ameninţat cu moartea doi silvicultori

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Procurorii din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Câmpulung Moldovenesc au dispus trimiterea în judecată, în stare de libertate, a inculpatului Constantin Călinescu, din oraşul Frasin,pentru săvârşirea infracţiunilor de ultraj. Din probele administrate de procurori în cadrul dosarului, incidentul în care inculpatul Constantin Călinescu i-a ameninţat pe doi angajaţi ai Ocolului Silvic Frasin a avut loc pe 31 octombrie 2015, când un pădurar a descoperit pe o parcelă arondată ocolului silvic o cioată a unui arbore de molid, care fusese tăiat şi transportat pe drumul forestier din apropiere. Ştiind că singurul care are o fermă în zona apropiată pădurii şi un vehicul de teren cu care ar fi putut transporta arborele defrişat este Constantin Călinescu, silvicultorul l-a bănuit de comiterea faptei pe acesta şi a demarat cercetările. Împreună cu un inginer silvic, angajat al aceluiaşi ocol, a descoperit în perimetrul fermei bărbatului un fragment lemnos rezultat din tăierea unei tulpini, fapt ce i-a determinat să anunţe organele de poliţie. În jurul orei 13.00, cei doi silvicultori, însoţiţi de un echipaj de poliţie, au revenit la fermă având asupra lor un aparat de fotografiat. Inculpatul a ajuns şi el în acel moment la poarta proprietăţii sale şi a început să-i ameninţe pe cei doi silvicultori.

 

„Dacă intraţi în curtea mea, vă omor (…). Pleacă de la poarta mea că dacă nu, te ia dracu'”

În momentul în care inculpatul a observat aparatul de fotografiat şi cei doi angajaţi silvici i-au spus că există o sesizare privind tăierea şi sustragerea unui arbore în cursul acelei zile, acesta a început să-i înjure şi să-i ameninţe cu acte de violenţă şi cu moartea pe cei doi. Mai mult de atât, bărbatul s-a aplecat după o piatră, făcându-se că o aruncă în direcţia acestora, moment în care poliţiştii i-au cerut să înceteze actele de ameninţare, totodată spunându-i acestuia că fapta sa constituie o infracţiune. Bărbatul nu s-a liniştit nici atunci şi a continuat să-i ameninţe pe inginer şi pădurar cu bătaia, într-un final aceştia retrăgându-se din faţa porţii bărbatului violent.

În timpul audierilor ulterioare, Constantin Călinescu a recunoscut că, enervat de intenţia inginerului silvic de a fotografia curtea fermei sale, l-a înjurat şi i-a spus să plece de la poarta sa, „că dacă nu te ia dracu'”. Potrivit declaraţiei unuia dintre poliţişti, în calitate de martor, inculpatul se manifesta din ce în ce mai agresiv, iar la un moment dat le-a spus celor doi silvicultori că „dacă intraţi în curtea mea, vă omor. Asta e proprietatea mea”, ridicând de mai multe ori pumnul.

 

Ameninţările din partea inculpatului au continuat şi în perioada de după incident

Poliţiştii care au asistat la incidentul petrecut în faţa fermei inculpatului Constantin Călinescu au confirmat faptul că afirmaţiile acestuia reprezintă acte de ameninţare directă cu violenţa şi cu moartea asupra organelor silvice, creându-le acestora o stare de teamă. Cel mai probabil, spun ei, în lipsa echipajului de poliţie, conflictul ar fi degenerat în acte de violenţă.

Cu toate că i s-a atras atenţia asupra consecinţelor, bărbatul a continuat să-i ameninţe cu bătaia pe cei doi silvicultori, mai ales pe pădurarul cantonului silvic: ”Lasă măi I., că ne mai vedem noi şi altă dată! Asta o să lămurim între noi!” Pădurarul a relatat că ulterior incidentului s-a mai întâlnit cu inculpatul, care l-a ameninţat din nou: ”Am eu grijă să te aranjez” sau „O să vină vremea să îţi trebuiască câte un poliţist în fiecare seară.”

 

Inculpatul a fost trimis în judecată de procurori, în stare de libertate

În urma audierilor făcute de procurorii Parchetului de pe lângă Judecătoria Câmpulung Moldovenesc asupra tuturor părţilor implicate în incidentul petrecut la data de 31 octombrie 2015, aceştia au dispus miercuri, 22 iunie 2016, trimiterea în judecată a inculpatului Constantin Călinescu, cu domiciliul în oraşul Frasin, pentru comiterea a două infracţiuni de ultraj asupra celor doi angajaţi ai Ocolului Silvic Frasin şi judecarea lui în stare de libertate.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Bărbat trimis în judecată după ce a ameninţat cu moartea doi silvicultori.
 Vizualizări articol: 3710 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Bărbat trimis în judecată după ce a ameninţat cu moartea doi silvicultori0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei

Reteta Zilei

Bucataria pentru toti Spumă de căpșuni (fără frișcă)               Este un desert rapid, ușor, răcoritor și foarte gustos. Dar poate cea mai mare calitate a acestui preparat este versatilitatea sa – poate deveni repede o spumă... Citeşte