Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 21 iun 2016 - Anul XXI, nr. 143 (6256)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,973 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6085 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   7 imagini |   ø fişiere video

Succes

Aproape 600 de elevi prezenţi la cea de-a noua ediţie a Festivalului interjudeţean de folclor „Sărbătoarea de sub brazi” din Adâncata

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Nu mai puţin de 585 de elevi din 57 de unităţi şcolare din judeţele Suceava, Iaşi, Vaslui, Neamţ şi Bihor au participat la cea de-a noua ediţie a Festivalului-concurs interjudeţean de folclor „Sărbătoarea de sub brazi” din comuna Adâncata. Evenimentul care a avut loc duminică, la Căminul Cultural din Adâncata, a fost organizat de Şcoala Gimnazială „Ioan Băncescu” din comuna gazdă, în parteneriat cu Inspectoratul Şcolar Judeţean Suceava şi primăria din localitate, fiind inclus în calendarul activităţilor educative regionale şi interjudeţene din acest an, cu aprobarea Ministerului Educaţiei. Atât directorul Şcolii Gimnaziale „Ioan Băncescu”, Maria Crăciunescu, dar şi primarul din Adâncata, Viorel Cucu, au ţinut să evidenţieze prezenţa în număr tot mai mare a participanţilor la acest festival, evoluţia fiind mai mult decât vizibilă comparativ cu anii anteriori. Maria Crăciunescu a declarat: ”Proiectul are ca obiectiv general redescoperirea şi asigurarea continuităţii tradiţiilor locale prin colaborare şi parteneriat activ cu comunitatea locală prin derularea de activităţi focalizate pe transmiterea şi revigorarea folclorului românesc, a datinilor şi obiceiurilor populare româneşti. Festivalul concurs se adresează elevilor din învăţământul preuniversitar din judeţul Suceava, dar şi din ţară. Prin activităţile propuse se asigură continuitatea proiectului pentru învăţământ rural <Țara din suflet>, derulat în ianuarie-septembrie 2006, proiect ce a urmărit cunoaşterea de către elevi a elementelor de etnografie şi folclor din zona Suceava, redescoperirea tradiţiilor locale, sensibilizarea comunităţii locale privind păstrarea şi transmiterea culturii populare. Desfăşurarea în bune condiţii a acţiunilor proiectului a fost posibilă deoarece echipa de proiect a beneficiat de sprijinul comunităţii locale, al Inspectoratului Școlar, care au fost prezenţi în toate acţiunile noastre, şi a urmărit să scoată la lumină bogatul tezaur spiritual al satului românesc, să îmbogăţească în acelaşi timp spiritual membrii comunităţii adâncăţene”.

 Maria Crăciunescu a ţinut să mulţumească pentru implicare şi sprijin Primăriei Adâncata, în mod special primarului Viorel Cucu, dar şi Consiliului Local şi tuturor sponsorilor.Aceasta a oferit diplome de excelenţă colegilor ei de la Școala Generală ”Ioan Bănescu” Gabriela Ciornodolea şi Lucian Ioniţă pentru modul în care s-au implicat în derularea proiectului.

 

Viorel Cucu: ”Acest festival este foarte important întrucât promovează valorile culturale ale comunităţilor noastre”

Îmbrăcaţi în costume populare, grupurile de copii de la cele 57 de şcoli au evoluat în cadrul festivalului – concurs în faţa unui juriu profesionist, format din inspector şcolar Loredana Ceică şi profesorii Iulia Buraciuc şi Mihaela Săveanu de la Colegiul Naţional de Artă „Ciprian Porumbescu” din Suceava. 

Prezent la deschiderea festivalului, primarul Viorel Cucu le-a urat succes tuturor participanţilor şi a subliniat faptul că, atât timp cât va fi primar al acestei comune, acest eveniment va fi organizat în fiecare an.

”Mă simt onorat pentru că particip pentru al cincilea an consecutiv în calitate de primar la acest minunat eveniment pentru copiii din cele cinci judeţe. Comuna Adâncata v-a aşteptat cu braţele deschise, iar investiţiile pe care le avem în derulare vă vor răsplăti aşteptările. Vreau să-i mulţumesc în special doamnei director al Şcolii <Ioan Băncescu> pentru munca pe care o face în organizarea acestui festival, dar şi profesorilor, educatorilor, învăţătorilor care se ocupă de viitorul copiilor noştri. Le mulţumesc acestor oameni deosebiţi care fac cinste comunei noastre. Acest festival este foarte important întrucât promovează valorile culturale ale comunităţilor noastre. Mă simt onorat şi simt nevoia să mă plec în faţa dumneavoastră şi să vă mulţumesc din suflet pentru ceea ce faceţi. Sunt mândru că avem atât de mulţi copii foarte talentaţi înscrişi în concurs, care păstrează şi duc mai departe portul şi tradiţiile populare, şi vreau să spun că acest festival va continua cât voi fi eu primar ”, a spus Viorel Cucu. El a ţinut să sublinieze că acest eveniment a fost organizat doar cu fonduri din sponsorizări, mulţumindu-le tuturor celor care au fost alături de organizatori.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Aproape 600 de elevi prezenţi la cea de-a noua ediţie a Festivalului interjudeţean de folclor „Sărbătoarea de sub brazi” din Adâncata.
 Vizualizări articol: 2663 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Aproape 600 de elevi prezenţi la cea de-a noua ediţie a Festivalului interjudeţean de folclor „Sărbătoarea de sub brazi” din Adâncata0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei