Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 21 iun 2016 - Anul XXI, nr. 143 (6256)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6386 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Apel

47 de copii cu dizabilităţi din zona Fălticeni au nevoie de un microbuz pentru navetă la Spătăreşti, la terapie

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)
Copiii cu dizabilităţi din satele din jurul municipiului Fălticeni ar avea o şansă de recuperare, pentru a deveni adulţi independenţi, dacă Centrul de recuperare „Sfânta Tereza” din Spătăreşti ar dispune de un microbuz cu care să-i ducă la terapie. Un apel postat pe site-ul fundaţiei FARA, care patronează centrul de recuperare, arată că la terapie vin 47 de copii, iar în maşina disponibilă acum încap doar două scaune auto pentru copii. Pentru a facilita accesul copiilor cu dizabilităţi la o terapie de calitate, şoferul Centrului de recuperare pentru copii cu nevoi speciale „Sf. Tereza” face 10 drumuri dus-întors, unii dintre copii având domiciliul şi la 30 de km distanţă. 
”Centrul <Sf. Tereza>, recent mutat la Spătăreşti, are o capacitate mult mai mare şi ar putea ajuta cel puţin încă pe atâţia copii, dacă nu era problema transportului. Deja întârzierile la ora de recuperare distrag atenţia copiilor care sunt la terapie, iar numărul mic face exerciţiile de grup mai puţin eficiente. Problema s-ar rezolva în mare măsură dacă centrul ar avea un microbuz cu care ar lua un grup mai mare de copii în acelaşi timp. Grupurile de lucru ar fi de mărime optimă şi s-ar schimba între ele mult mai fluid”, se arată în comunicatul centrului. 
 
 
Judeţul Suceava are peste 600.000 de locuitori. Sunt 15.000 care să dea câte 1 euro pentru copii?
 
Pentru a rezolva problema, reprezentanţii fundaţiei vor să cumpere un microbuz second-hand cu 8+1 locuri, suma necesară fiind de 15.000 de euro. Pentru aceasta fac apel la toţi cei care vor să-i ajute pe aceşti copii, să doneze cât de puţin. Judeţul Suceava are peste 600.000 de locuitori. Dacă 15.000 dintre ei donează modesta sumă de 1 euro, copiii au şansa să ducă o viaţă normală.
Fundaţia FARA este o organizaţie de caritate înfiinţată în anul 1993, înregistrată şi acreditată atât în Marea Britanie, cât şi în România şi care desfăşoară activităţi de protecţie socială pentru copii şi tineri (parte dintre ei având dizabilităţi) care sunt lipsiţi temporar sau definitiv de grija familiei naturale.
Serviciile oferite de Fundaţia FARA includ centre rezidenţiale pentru copii, centre de recuperare şi reabilitare pentru tineri cu dizabilităţi, programe de prevenire a abandonului familial şi şcolar, programe adresate copiilor cu dizabilităţi în centre specializate sau în familie. Toate aceste activităţi se desfăşoară în judeţul Suceava, în Bucureşti, Popeşti Leordeni, în judeţul Ilfov, şi în Satu Mare.
Pentru donaţii, la numele beneficiarului completaţi Fundaţia FARA, cod fiscal 33553562, IBAN: RO02RNCB0090142826750001, Banca: BCR Filiala Lipscani, scopul transferului: ”Donaţie pentru Centrul Sf Tereza”. 
Pentru alte informaţii o puteţi contacta pe directoarea de program - centre de recuperare pentru copii cu nevoi speciale Fundaţia FARA, Ioana Giurisici, igiurisici@faracharity.ro, sau puteţi vizita site-ul 
http://www.faracharity.ro/media-news/stiri-fara/300de-kilometri-zilnic-pentru-sansa-recuperare. 
 
În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului 47 de copii cu dizabilităţi din zona Fălticeni au nevoie de un microbuz pentru navetă la Spătăreşti, la terapie.
 Vizualizări articol: 5118 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 2.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 2.0 din 1 vot
47 de copii cu dizabilităţi din zona Fălticeni au nevoie de un microbuz pentru navetă la Spătăreşti, la terapie2.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei