Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 21 iun 2016 - Anul XXI, nr. 143 (6256)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9737 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6664 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Bacalaureat 2016

4.000 de elevi suceveni susţin, în această săptămână, proba practică la informatică

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

4.000 de candidaţi ai sesiunii din vară a bacalaureatului susţin, în perioada 21-24 iunie, proba de evaluare a competenţelor în utilizarea calculatorului.

Proba de evaluare a competenţelor digitale, ca şi celelalte probe orale sau practice ale bacalaureatului din acest an, nu se apreciază prin note, elevii obţinând calificative. Susţinerea acestor probe practice este obligatorie, însă candidaţii promovează indiferent de calificativul primit. La examenul de bacalaureat din acest an s-au înscris 5.252 de absolvenţi de liceu, în cazul acestei probe, diferenţa de 1.252 fiind reprezentată de candidaţii care au echivalat proba cu certificate obţinute în cadrul unor examene cu recunoaştere internaţională (ECDL, de exemplu) sau au susţinut testarea în anii trecuţi.

 

Cerinţele testării

Graficul de desfăşurare a acestei probe (proba D) a fost stabilit de fiecare unitate şcolară, în funcţie de numărul de elevi înscrişi din cadrul fiecărui liceu şi de numărul calculatoarelor de care dispune instituţia. Proba se susţine în laboratoarele de informatică.

Elevii primesc un subiect care va putea fi rezolvat în maximum 90 de minute, fiind alcătuit din Fişa A, ale cărei cerinţe pot fi rezolva în 15 minute, şi Fişa B, ale cărei cerinţe pot fi soluţionate în 75 de minute. Candidaţii au acces la internet în primele 30 de minute de la primirea subiectelor, timp în care vor rezolva cerinţele care solicită această facilitate. Fiecare cerinţă rezolvată de candidat va fi punctată conform unei grile, iar în funcţie de punctajul obţinut, se va stabili nivelul de competenţă digitală al candidatului, după cum urmează: „utilizator începător” (0-25 puncte), „nivel mediu” (26-50 p.), „avansat” (51-74 p.) şi „experimentat” (75-100 p.).

Subiectele vor include întrebări legate de localizarea unui director, utilizarea fişierelor de tip .doc, .xls şi .ppt, rolul programelor antivirus, navigarea pe internet etc.

Sălile de examen sunt supravegheate video şi audio.

 

Proba de evaluare a competenţelor într-o limbă străină

După evaluarea competenţelor digitale, în perioada 27 iunie – 1 iulie elevii se vor aduna în săli pentru a susţine evaluarea competenţelor lingvistice într-o limbă modernă - proba C.

4.399 de elevi vor fi evaluaţi, cei mai mulţi alegând să fie testaţi la limba engleză – 3.821. 541 vor fi examinaţi la limba franceză, 22 la germană, 13 la spaniolă şi doi la rusă.

853 dintre candidaţii care s-au înscris la probele scrise, nu şi la cele de evaluare a competenţelor, fie şi-au echivalat proba cu certificate europene obţinute în cadrul unor examene cu recunoaştere internaţională, fie au susţinut testarea în anii anteriori. Rezultatele vor fi afişate pe 12 iulie. În aceeaşi zi, cei nemulţumiţi de rezultate vor putea depune contestaţii, iar notele finale vor fi afişate pe 16 iulie.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului 4.000 de elevi suceveni susţin, în această săptămână, proba practică la informatică.
 Vizualizări articol: 2265 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
4.000 de elevi suceveni susţin, în această săptămână, proba practică la informatică0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei