Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 17 iun 2016 - Anul XXI, nr. 141 (6254)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9764 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6687 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Agenţia de Protecţie a Mediului Suceava

Parteneri pentru ariile protejate Fâneţele seculare Ponoare şi Frumoasa

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Custodele ariilor protejate Fâneţele seculare Ponoare şi Fâneţele seculare Frumoasa, Agenţia pentru Protecţia Mediului Suceava, este implicată într-un proiect de punere în valoare a frumuseţilor naturale ale acestora, în paralel cu activităţi de protecţie.

Proiectul „Parteneri pentru ariile protejate - Fâneţele seculare Ponoare, Fâneţele seculare Frumoasa”, finanţat de Fundaţia pentru Parteneriat şi MOL România şi implementat de Fundaţia Speologică „Club Speo Bucovina” Suceava, are ca parteneri şi şcolile gimnaziale din Bosanci, Ipoteşti, Moara, precum şi Facultatea de Silvicultură din cadrul Universităţii “Ștefan cel Mare” Suceava. Proiectul este în derulare din luna aprilie 2016 şi se va finaliza în septembrie 2016.

Elevi de la şcolile partenere participă la activităţi de tipul atelier în natură, care se desfăşoară în aceste rezervaţii. În cadrul acestor ateliere elevii participă la jocuri educative pentru a înţelege natura, învaţă să carteze o zonă şi observă/identifică elemente de vegetaţie şi faună din aceste rezervaţii.

Tot prin proiect s-a desfăşurat şi activitatea de plantare a unui gard viu, la limita de vecinătate a rezervaţiei Fâneţele seculare Ponoare cu drumul comunal Cumpăratura - Moara, pentru a împiedica accesul oilor în aria naturală protejată şi respectiv, o activitate de igienizare în Fâneţele Seculare Frumoasa. În continuarea proiectului se vor realiza şi monta panouri informative cu speciile de interes conservativ care cuprind şi mesaje privind comportamentul ecologic, prietenos cu mediul.

Scopul acţiunilor din proiect este de a promova ariile naturale protejate în comunităţile locale pentru a putea fi acceptate şi conservate.

Ariile naturale protejate Fâneţele Seculare Frumoasa şi Fâneţele seculare Ponoare fac parte din reţeaua ecologică europeană Natura 2000.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Parteneri pentru ariile protejate Fâneţele seculare Ponoare şi Frumoasa.
 Vizualizări articol: 2662 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 1 vot
Parteneri pentru ariile protejate Fâneţele seculare Ponoare şi Frumoasa5.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei

Reteta Zilei

Bucataria pentru toti Rulouri de pui cu nuci și cascaval Sunt delicate, delicioase și ușor de făcut. Pe orice masă, fie ea festivă sau doar în familie, vor arăta bine și vor cuceri definitiv aprecierile pofticioșilor prezenți.Avem nevoie de:Un piept de pui, un pumn de miez de nucă, 3 felii de... Citeşte