Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 17 iun 2016 - Anul XXI, nr. 141 (6254)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9759 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6361 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   4 imagini |   ø fişiere video

Proiect educaţional

Elevi şi profesori din Cernăuţi, în vizită la Şcoala „George Voevidca” din Câmpulung

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

La Şcoala Gimnazială „George Voevidca” din Câmpulung Moldovenesc s-a desfăşurat în perioada 11-12 iunie prima activitate din cadrul Proiectului educaţional internaţional „Caravana prieteniei”, derulat în parteneriat cu Gimnaziul Nr. 6 din Cernăuţi, instituţie şcolară cu predare în limba română.

Acordul de parteneriat dintre cele două instituţii şcolare a fost semnat pe data de 17 mai 2016 de directorii instituţiilor şcolare, prof. Lăcrămioara Băcanu şi prof. Ion Ignat, în prezenţa delegaţiei din Cernăuţi, a cadrelor didactice şi elevilor din şcoala câmpulungeană şi a invitaţilor de seamă care au participat la eveniment.

În calitate de gazde, reprezentanţii şcolii din Câmpulung Moldovenesc s-au arătat încântaţi să primească vizita a 25 de elevi din Cernăuţi, însoţiţi de 23 de profesori şi părinţi, coordonaţi de înv. Eleonora Timofti.

„Prima zi a vizitei a constat în activităţi de cunoaştere şi relaţionare, în contextul realizării schimbului de experienţă interculturală între instituţiile de învăţământ din cele două ţări vecine, în vederea stimulării atitudinilor de respect, empatie şi admiraţie faţă de valorile, tradiţiile şi obiceiurile specifice zonelor. În urma dialogului avut cu colegii noştri din Cernăuţi şi cu părinţii elevilor s-au creat punţi de legătură trainice între cele două şcoli vorbitoare de limbă română, bazate pe încredere reciprocă şi dorinţa de a învăţa unii de la ceilalţi”, au transmis reprezentanţii şcolii din Câmpulung.

Pe parcursul celei de a doua zile s-au derulat activităţi educative şi recreative cu elevii din cele două şcoli partenere. Sub îndrumarea înv. Anca Sfarghiu, Camelia Uriciuc, Ancuţa Cenuşă, Anca Călinescu şi Mihaela Grămadă şi a prof. Cătălin Gânscă, atât elevii Şcolii Gimnaziale „George Voevidca”, cât şi elevii de la Gimnaziul Nr. 6 din Cernăuţi au participat la acţiuni comune.

Duminică, cadrele didactice şi părinţii participanţi la activitate, din ambele ţări, au fost în vizită la Muzeul „Arta Lemnului” din municipiul Câmpulung Moldovenesc. Oaspeţii au fost deosebit de încântaţi de modul în care au fost păstrate şi conservate exponatele care vorbesc despre spiritul şi tradiţia câmpulungeană.

Alături de gazde s-au aflat şi invitaţi de seamă ai comunităţii locale: Vasile Vargan, preşedintele Corpului Profesional al Mediatorilor din judeţul Suceava – iniţiator al proiectului de colaborare, Cristian Mândrilă - Muzeul „Arta Lemnului”, Gavril Ianovici - revista „Dulcea Bucovină”, Virgil Macovei şi Cornel Berenţan - Consiliul Local al municipiului Câmpulung Moldovenesc.

Impresiile de după vizită au fost extrem de pozitive. De asemenea, Consulatul General al României la Cernăuţi, reprezentat de Admind Neagoe, a apreciat acest proiect, transmiţând succes celor implicaţi. 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Elevi şi profesori din Cernăuţi, în vizită la Şcoala „George Voevidca” din Câmpulung.
 Vizualizări articol: 3576 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Elevi şi profesori din Cernăuţi, în vizită la Şcoala „George Voevidca” din Câmpulung0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei

Reteta Zilei

Bucataria pentru toti Rulouri de pui cu nuci și cascaval Sunt delicate, delicioase și ușor de făcut. Pe orice masă, fie ea festivă sau doar în familie, vor arăta bine și vor cuceri definitiv aprecierile pofticioșilor prezenți.Avem nevoie de:Un piept de pui, un pumn de miez de nucă, 3 felii de... Citeşte