Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 15 iun 2016 - Anul XXI, nr. 139 (6252)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9758 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6712 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   9 imagini |   ø fişiere video

Colaborare

Acord de parteneriat între Şcoala „George Voevidca” Câmpulung şi Gimnaziul Nr. 6 Cernăuţi

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Recent, 12 reprezentanţi ai învăţământului preuniversitar din Cernăuţi, printre care s-au numărat inspectorul şcolar general - profesor Sergiy Martynyuk, inspectorul școlar adjunct -  profesor Olena Kuzina Serghei Martiniuc, inspectori de specialitate de la Direcția de Învățământ a Consiliului Orășenesc Cernăuți şi directori de şcoli, s-au aflat într-o vizită de lucru în judeţul Suceava, în vederea consolidării sau încheierii unor noi proiecte de colaborare transfrontalieră.

Membrii delegaţiei din Cernăuţi, Ucraina, au vizitat şi municipiul Câmpulung Moldovenesc, unde au fost oaspeţii Şcolii Gimnaziale „George Voevidca” şi ai primăriei municipiului. În cadrul acestei vizite s-a semnat Acordul de parteneriat între Şcoala Gimnazială „George Voevidca” din Câmpulung Moldovenesc şi Gimnaziul Nr. 6 din Cernăuţi cu predare în limba română, privind colaborarea în cadrul Proiectului educaţional internaţional „Caravana prieteniei”. Acordul de parteneriat a fost semnat de directorii celor două instituții școlare, prof. Lăcrămioara Băcanu şi prof. Ion Ignat, în prezența delegației din Cernăuți, a cadrelor didactice, a elevilor din școala câmpulungeană și a invitaților: Vasile Vargan – președintele Corpului Mediatorilor din județul Suceava, Ioan Ițco – președintele fondator al Institutului de învățământ și cercetare în turism ,,I.P.I Bucovina", Cristian Mândrilă din partea Muzeului Lemnului și Gavril Ianovivi – redactor și fotoreporter la revista ,,Dulce Bucovină”. Perioada de derulare a proiectului este mai 2016 – mai 2017, cu posibilitatea de prelungire a colaborării.

Se urmăreşte sporirea cooperării dintre organizaţii şi instituţii din România şi Ucraina, în vederea creării unor legături strânse, bazate pe respect, reciprocitate şi dezvoltare comună.

Printre obiectivele proiectului se mai numără: respectarea şi promovarea diversităţii culturale, formarea unei atitudini tolerante faţă de valorile fiecărui popor, promovarea obiceiurilor şi tradiţiilor specifice românilor şi ucrainenilor etc. Echipa de proiect este formată din prof. Lăcrămioara Băcanu, prof. Marcela Norocel şi prof. Oltea Nistor.

Delegația din Cernăuți, împreună cu director, prof. Lăcrămioara Băcanu, cadre didactice, elevi de la Școala Gimnazială ,,George Voevidca” și ceilalți invitați au vizitat Muzeul ,,Arta Lemnului”, apoi s-au deplasat la sediul Primăriei Câmpulung Moldovenesc, unde au fost primiți în Sala de Consiliu de primarul Mihăiță Negură. Acesta le-a adresat oaspeților un cuvânt de bun venit și le-a vorbit musafirilor despre municipiul Câmpulung Moldovenesc.

Deplasarea în Bucovina a delegaţiei din regiunea Cernăuţi a continuat cu vizitarea unor obiective istorice din zonă.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Acord de parteneriat între Şcoala „George Voevidca” Câmpulung şi Gimnaziul Nr. 6 Cernăuţi.
 Vizualizări articol: 2210 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Acord de parteneriat între Şcoala „George Voevidca” Câmpulung şi Gimnaziul Nr. 6 Cernăuţi0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei