Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 7 iun 2016 - Anul XXI, nr. 132 (6245)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6625 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

În stil caracteristic

Primarul din Slatina, Ilie Gherman, îşi încheie mandatul cum l-a început: cu un scandal

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)
Click aici pentru VIDEO

Stare de asediu ieri la Slatina, acolo unde primarul din ultimii 16 ani, Ilie Gherman, a pierdut alegerile în faţa nepotului său, Vlad Gherman, la doar 8 voturi. Cele două tabere s-au adunat în faţa Primăriei Slatina, de unde trebuiau să plece sacii cu voturile din comună spre Biroul Electoral Judeţean Suceava.

Tensiunea a atins cote maxime şi doar prezenţa masivă a forţelor de ordine a făcut să nu se ajungă la o încăierare generală. De altfel, totul arăta ca în vreme de război, cu mascaţii poliţiei înarmaţi până în dinţi, inclusiv cu puşti grele şi butelii cu gaze lacrimogene. Şi jandarmii erau la fel de pregătiţi, cu arme şi scuturi.

Mulţimile s-au adunat încă de la primele ore ale dimineţii, susţinătorii celor doi candidaţi, Ilie Gherman, de la PNL, şi Vlad Gherman, de la PSD, venind la sediul primăriei, acolo unde s-au adunat buletinele de vot din toată comuna pentru a fi trimise la Suceava.

Pentru că lupta a fost extrem de strânsă, soarta alegerilor atârna de fiecare vot în parte. Aşa încât fiecare grup încerca să-şi protejeze candidatul şi să-l încurajeze, iar în unele momente aveai senzaţia că eşti pe stadion, huiduielile, aplauzele sau scandările fiind ceva aproape firesc.

Când într-un final s-a pus punct final numărătorii, primarul Ilie Gherman aproape că a luat foc. Nu a acceptat nici un moment că mandatul de primar s-a dus, aşa încât i-a incitat pe susţinătorii lui să blocheze drumul judeţean care duce spre Suceava, pentru a împiedica astfel transportul sacilor cu buletinele de vot.

„Am fost la judeţ şi am cerut să se numere din nou toate voturile. Cei de acolo au trimis o hârtie la Slatina, dar cei de la Biroul Electoral nu vor s-o ia în seamă”, le-a spus Ilie Gherman jandarmilor care încercau să-l convingă să deblocheze drumul. La un moment dat, unul dintre jandarmi chiar l-a întrebat: „De ce nu mutaţi maşina de aici, din stradă?”, indicând spre maşina primarului pusă de-a latul pe şosea.

 

Maşina cu buletinele de vot a trecut printr-un „tunel” făcut de jandarmi cu scuturile

În timp ce Ilie Gherman era ca un butoi cu pulbere şi nu-şi găsea locul, nepotul său îşi savura victoria. „Nici nu mai pot, dar ştiu că nici voi nu mai puteţi şi sunteţi mai obosiţi ca mine. Vreau să vă mulţumesc”, le-a transmis Vlad Gherman oamenilor care l-au susţinut, moment în care aceştia l-au aplaudat.

După ce sacii cu buletinele de vot au fost urcaţi într-o maşină, jandarmii au început munca de lămurire pentru a încerca deblocarea drumului.

„Lucrând cu legea, ştiţi că totul se rezolvă legal, nu cu instigare şi oameni care blochează strada”, i-au transmis jandarmii lui Ilie Gherman. După discuţia cu primarul a urmat o alta, cu oamenii acestuia, un mesaj foarte clar transmis de jandarmi: „Este o încălcare flagrantă a legii, în speţă blocarea unui drum judeţean”.

Într-un final, jandarmii au făcut un culoar, folosindu-se şi de scuturi, iar maşina cu voturi, însoţită de jandarmi şi poliţie, a plecat spre Suceava, într-un convoi care îţi dădea senzaţia că se transportă arme nucleare.

Probabil că nebunia de la Slatina va continua şi în perioada următoare, iar dacă nu se va ajunge la violenţe cu siguranţă vor exista contestaţii în instanţă, ceea ce va amâna deznodământul final al alegerilor.

În paralel, cei care au blocat drumul judeţean ieri dimineaţa trebuie să-şi verifice periodic cutia poştală pentru că vor fi amendaţi de jandarmi. 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Primarul din Slatina, Ilie Gherman, îşi încheie mandatul cum l-a început: cu un scandal.
 Vizualizări articol: 13776 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 6 voturi
Primarul din Slatina, Ilie Gherman, îşi încheie mandatul cum l-a început: cu un scandal5.056

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei