Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 7 iun 2016 - Anul XXI, nr. 132 (6245)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,973 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6085 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Dosar la final

Ani grei de închisoare pentru indivizii care au abuzat sexual şi au terorizat o copilă de numai 14 ani

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Curtea de Apel Suceava a dat ieri verdictul final în dosarul care-i viza pe opt indivizi care au terorizat o copilă de numai 14 ani, pe care au supus-o unor orgii sexuale, multe dintre acestea filmate cu telefoanele mobile, şi pe care au obligat-o să întreţină relaţii sexuale contra cost.

Viorel Pohoaţă, zis „Tarzan”, din Valea Moldovei, a primit 7 ani de închisoare, pedeapsă similară şi pentru Vasile Moroşan, din Vama. Iustinian Marius Beşa, din Valea Moldovei, a primit 7 ani şi 8 luni de închisoare, în timp ce Nicolaie Păşcuţoi, tot din Valea Moldovei, a încasat tot 7 ani de închisoare. În acelaşi dosar a mai fost condamnat Ioachim Costel Măcărescu, din Vama, la 9 ani şi 6 luni de închisoare, în timp ce Cristian Ioan Moştoflei, din Vama, va sta 6 ani la închisoare.

Stelică Constantin Roşu a primit 3 ani de închisoare cu suspendare, iar Adrian Coclici a primi 6 luni într-un centru de detenţie.

Maria C. era elevă în clasa a VIII-a la o şcoală din zona Gura Humorului. Fata, aflată în grija bunicii sale, provine dintr-o familie dezorganizată, după ce părinţii s-au despărţit. Tatăl nu a mai ţinut legătura cu ea, iar mama s-a recăsătorit şi s-a mutat în alt judeţ, ulterior plecând şi din ţară.

Adolescenta a început să fugă de acasă, pentru anumite perioade de timp, fiind căutată de poliţie de mai multe ori.

A intrat în anturaje dubioase şi mulţi au profitat de vârsta şi naivitatea ei, însă în urmă cu aproape trei ani avea să treacă printr-un adevărat coşmar, descris în continuare aşa cum este prezentat în rechizitoriul celor de la DIICOT Suceava.

 

Cum s-a petrecut totul

În după-amiaza zilei de 20 octombrie 2013, în timp ce se afla într-un parc din comuna în care locuieşte bunica ei, a fost acostată de o mai veche cunoştinţă, inculpatul Iustinian Marius Beşa, care i-a cerut să se plimbe împreună. Cunoscându-l, fetei nu i s-a părut nimic suspect şi a acceptat. După o vreme, însă, inculpatul şi-a adus chipurile aminte că are ceva de luat de la un unchi de-al său, Vasile Moroşan, şi a convins-o să-l însoţească la domiciliul respectivului.

Aici au ademenit-o să bea alcool, iar tânăra a căzut repede după câteva pahare. Profitând de starea în care se afla, bărbatul şi nepotul său au întreţinut relaţii sexuale cu minora, iar apoi i-au chemat şi pe inculpaţii Pohoaţă şi Păşcuţoi, care au făcut şi ei sex cu adolescenta.

Partidele de sex cu minora în stare avansată de ebrietate s-au desfăşurat sub privirile tuturor celor prezenţi, Marius Iustinian Beşa filmând chiar cu telefonul mobil mai multe ipostaze.

Când vedeau că minora începe să-şi revină, îi mai dădeau de băut şi o luau de la capăt.

La un moment dat, pentru că unul dintre cei care au profitat de adolescentă, Nicolaie Păşcuţoi, voia să o ia la el acasă, a izbucnit o ceartă între acesta şi Viorel Pohoaţă, Păşcuţoi fiind obligat să plece.

Dornic de răzbunare, pentru că a fost dat afară de la orgia sexuală, Păşcuţoi a anunţat-o pe bunica minorei şi împreună au mers chiar la poliţie.

Un echipaj de poliţie s-a dus acasă la Vasile Moroşan, însă acesta o ascunsese între timp pe fata de 14 ani într-un dulap, cerându-i să nu scoată nici un sunet.

Poliţiştii au verificat sumar prin locuinţă, după care au plecat, iar ulterior, de frică să nu se întoarcă oamenii legii, inculpatul Moroşan i-a spus unui amic de-al său să o ia pe minoră cu maşina şi să o abandoneze pe raza oraşului Gura Humorului.

 

Cum a reuşit fata să scape

Era aproape de miezul nopţii când fata de 14 ani s-a trezit singură în Gura Humorului, fără bani, fără telefon şi încă ameţită de alcoolul pe care l-a ingerat.

A ajuns într-un bar, unde a dat peste un alt inculpat în acest dosar, Adrian Sebastian Coclici, care a convins-o să mai stea puţin cu el şi să bea un pahar de Garrone.

Un pahar, două, trei şi adolescenta era iar în stare de ebrietate. Coclici i-a chemat pe inculpaţii Ioachim Costel Măcărescu şi Stelică Constantin Roşu, cei trei plănuind să o ducă pe minoră în comuna Vama şi să găsească clienţi care să întreţină relaţii sexuale contra cost cu adolescenta, banii urmând să-i împartă între ei.

La Vama, s-au dus la locuinţa lui Cristian Ioan Moştoflei, unde toţi cei patru inculpaţi au întreţinut relaţii sexuale cu minora, după care au adus mai multe persoane să facă sex cu fata, contra cost.

Pentru că auziseră că poliţia o caută pe adolescentă, cei patru inculpaţi s-au decis să mute victima la locuinţa unei cunoştinţe de-a lor, din cartierul Bouri al oraşului Gura Humorului.

La noua adresă, minora a avut norocul că a izbucnit un scandal între două familii, la care au participat mai multe persoane, una dintre acestea recunoscând-o pe minoră şi sunând la 112, adolescenta fiind găsită de poliţişti şi dusă acasă la bunica ei.

„Inculpaţii au supus-o unor tratamente înjositoare, ei înşişi întreţinând relaţii sexuale cu minora, unii în prezenţa altora sau pe rând, râzând şi bătându-şi joc de victimă, care este doar un copil de 14 ani, şi chiar filmând-o în ipostaze cu tentă sexuală – dezbrăcată, tratând-o ca pe o simplă marfă şi nu o persoană cu demnitate, minora fiind lipsită de vreo perspectivă rezonabilă de a se opune comportamentului acestora, precum şi intenţiilor lor de traficare”, se arată în documentele înaintate instanţei de judecată de procurorii DIICOT.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Ani grei de închisoare pentru indivizii care au abuzat sexual şi au terorizat o copilă de numai 14 ani.
 Vizualizări articol: 11471 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 2 voturi
Ani grei de închisoare pentru indivizii care au abuzat sexual şi au terorizat o copilă de numai 14 ani5.052

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei