Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
luni, 6 iun 2016 - Anul XXI, nr. 131 (6244)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,971 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,5892 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Competiţia celor mai buni

Concursul de matematică al Centrelor de Excelenţă, la Colegiul Naţional „Ştefan cel Mare”

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

La finele lunii mai, la Colegiul Naţional "Ştefan cel Mare" Suceava s-a desfăşurat cea de-a XIV-a ediţie a Concursului de matematică al Centrelor de Excelenţă "Cătălin Ţigăeru", competiţie adresată elevilor performanţi şi pasionaţi de matematică, din clasele V-XI. Şi-au dat concursul elevi din Suceava, Botoşani, Iaşi, Bacău, Mureş, Bistriţa-Năsăud, Neamţ şi Vaslui.

Competiţia a constat într-o probă scrisă cu durata de 2 ore, pentru elevii claselor V-VI, şi 2,5 ore, pentru elevii claselor VII-XI. Programa de concurs a coincis cu programa olimpiadei naţionale de matematică.

Directorul colegiului, prof. Dan Popescu, a transmis că a fost „o ediţie, a XIV-a, care, cu excepţia faptului că multe distincţii au părăsit graniţele judeţului, demonstrând, nota bene, fair-play-ul profesorilor suceveni, s-a bucurat de o participare şi organizare care l-ar fi încântat şi pe unul din artizanii concursului, regretatul matematician Cătălin Ţigăeru. Felicitări tuturor celor care cred în competiţia de onestitatea oferită de adevărul matematicii. Aşteptăm cu optimism ediţia jubiliară XV!”

 

Premii

La clasa a V-a, premiul I a fost adjudecat de Lorena Maria Hanţig, de la Şcoala Gimnazială Nr. 7 Borşa - Maramureş, profesor coordonator Viorel Beleiu; premiul al II-lea - Maria Cristin Popa, de la Şcoala Gimnazială Nr. 4 Vatra Dornei, prof. Silvica Nisioi; premiul al III-lea - Marian Alexandru, de la Şcoala Gimnazială ”Mihai Eminescu” Năsăud, prof. Vasile Solovăstru.

La clasa a VI-a, premiul I a fost revendicat de George Ioan Stoica, de la Colegiul ”C. Negruzzi” Iaşi, prof. Adrian Zanoschi, premiile II şi III fiind câştigate de elevii suceveni Eduard Dumitrescul, respectiv Bogdan Rusu, de la Colegiul Naţional ”Ştefan cel Mare” Suceava, îndrumaţi de prof. Dan Popescu.

La clasa a VII-a, Tudor Darius Cardaş, de la Colegiul Naţional ”A.T. Laurian” Botoşani, coordonat de prof. Liliana Tomiţă, şi-a adjudecat prima poziţie a categoriei; locul al II-lea - Andrei Cristian Airinei, de la Şcoala Gimnazială Bogdăneşti, prof. Vasile Solcanu; locul al III-lea - Antonio Emanuel Adam, de la Colegiul Naţional ”Gheorghe Vrănceanu” Bacău, prof. Lucian Lazăr.

La clasa a VIII-a, Daniel Todaşcă, de la Şcoala Gimnazială Coşna, coordonat de prof. Silvica Nisioi, a fost recompensat cu premiul I; premiul al II-lea - Vicol Cezar Trişcă, de la Colegiul Naţional ”Mihai Eminescu” Botoşani, prof. Teodor Trişcă; premiul al III-lea - Paul Florin Rebenciuc, de la Şcoala Gimnazială ”Miron Costin” Suceava, prof. Stela Boghian.

La clasa a IX-a, a obţinut premiul I Radu Baston, de la Colegiul Naţional ”Gheorghe Vrănceanu” Bacău, prof. îndrumător Lucian Lazăr; premiul al II-lea - Carina Bidaşcă, de la Colegiul Naţional ”Mihai Eminescu” Botoşani, prof. Daniel Poroşniuc; premiul al III-lea – Andra Hadarag, de la Colegiul Naţional ”Gheorghe Vrănceanu” Bacău, prof. Lucian Lazăr, Cosmin Holcan, de la Colegiul Naţional ”Mihai Eminescu” Botoşani, prof. Nicolai Buzdugă, Adelina Gabriela Pricopaş, de la Colegiul „Ştefan cel Mare” Suceava, prof. Constantin Scutaru.

La clasa a X-a, premiul I a fost obţinut de Alexandru Petre Pitrop, de la Colegiul Naţional ”Mihai Eminescu” Botoşani, prof. Gheorghe Oniciuc; premiul al II-lea – Radu Ştefănescu, de la Colegiul Naţional ”Ştefan cel Mare” Suceava, prof. Cristian Amorăriţei; premiul al III-lea – Costin Grigoriu, de la Colegiul Naţional ”Petru Rareş” Piatra Neamţ, prof. Costică Grigoriu.

La clasa a XI-a, premiul I a mers la Dan Sandu, de la Colegiul Naţional ”Mihai Eminescu” Botoşani, prof. Ioan Băietu; premiul al II-lea – Alexandru Căliman, de la Colegiul Naţional Catolic ”Sf. Iosif” Bacău, prof. Elena Păncescu; premiul al III-lea - Bianca Amalia Hanţig, de la Colegiul Naţional ”Emil Racoviţă” Cluj-Napoca, prof. Adrian Andrea.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Concursul de matematică al Centrelor de Excelenţă, la Colegiul Naţional „Ştefan cel Mare”.
 Vizualizări articol: 3071 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Concursul de matematică al Centrelor de Excelenţă, la Colegiul Naţional „Ştefan cel Mare”0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei