Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
luni, 30 mai 2016 - Anul XXI, nr. 125 (6238)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9762 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6699 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Sprijin

Suceava va fi prezentă la Târgul Internaţional Agricol de la Libramont, în Regatul Belgiei

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

O delegaţie formată din reprezentanţi ai Consiliului Judeţean Suceava şi ai altor instituţii publice din judeţ se va afla, în perioada 22-25 iulie a.c., într-o vizită de lucru la Târgul Internaţional Agricol din Libramont, în Regatul Belgiei, ca răspuns la invitaţia guvernatorului Provinciei Luxemburg, transmisă în luna martie a acestui an.

În şedinţa de vineri, deliberativul judeţean a aprobat în unanimitate participarea şi alocarea sumei de 90.000 de lei, care se va utiliza pentru plata transportului cu autocarul, a asigurărilor de sănătate, pentru diurnă şi cazare.

Conform expunerii de motive prezentată în şedinţă de preşedintele Consiliului Judeţean, Cătălin Nechifor, instituţia a întreprins, în ultimii ani, demersuri pentru sprijinirea fermierilor din judeţ, printre acestea numărându-se constituirea Consiliului Consultativ în domeniul agriculturii, realizarea unui schimb de experienţă cu membrii cooperativei CAVAC din Franţa şi înfiinţarea Cooperativei Agricole Bucovina, în 2014.

În continuarea acestor demersuri se încadrează şi această vizită de lucru în Provincia Luxemburg, la unul dintre cele mai frecventate târguri în aer liber din Europa. Este o expoziţie care atrage anual peste 220.000 de vizitatori, 800 de expozanţi şi 5.000 de mărci, pe o locaţie de peste 300.000 metri pătraţi. Domeniile sunt maşini agricole, creşterea animalelor, silvicultură, produse agroalimentare, horticultură, cercetare, educaţie şi cultură. ”Târgul oferă oportunitatea de a se dezvolta diverse colaborări între instituţii publice, cooperative agricole, asociaţii, întreprinderi private şi alte organizaţii din peste 50 de ţări”, a arătat Nechifor.

Mai menţionăm că între judeţul Suceava şi Provincia Luxemburg a fost încheiată o Înţelegere de cooperare, în data de 7 aprilie 2015. 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Suceava va fi prezentă la Târgul Internaţional Agricol de la Libramont, în Regatul Belgiei.
 Vizualizări articol: 2008 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Suceava va fi prezentă la Târgul Internaţional Agricol de la Libramont, în Regatul Belgiei0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei