Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
luni, 30 mai 2016 - Anul XXI, nr. 125 (6238)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9765 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6373 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Direcţia Silvică Suceava

7,1 milioane de arbori, plantaţi în campania de împădurire de primăvară

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Regenerarea pădurilor judeţului, una dintre priorităţile silvicultorilor suceveni, a însemnat anul acesta un efort uman, material şi logistic uriaş, în cadrul campaniei de împăduriri de primăvară a Direcţiei Silvice Suceava fiind sădiţi 7,1 milioane de puieţi de arbori.

În total, lucrări de regenerare a pădurilor au fost executate pe o suprafaţă de 2.180 de hectare, din care pe 790 de hectare au fost efectuate regenerări naturale, iar pe 1.390 de hectare împăduriri integrale, aceasta fiind una din cele mai mari suprafeţe regenerate în campaniile de împăduriri din ultimii cinci ani.

Cea mai mare parte a lucrărilor de regenerări au fost efectuate în fondul forestier de stat, care este administrat de Direcţia Silvică Suceava, dar acestora li se adaugă lucrări de împădurire pe terenuri aflate în proprietatea unor persoane juridice, administrate de RNP în baza contractelor încheiate, precum şi pe terenuri ale persoanelor fizice care au încheiat contracte de servicii silvice.

Astfel, în fondul forestier de stat s-a acţionat pe o suprafaţă de 1.640 de hectare, din care pe 730 de hectare cu regenerări naturale şi pe 910 hectare cu împăduriri integrale. Pe alte 363 de hectare au fost făcute lucrări de completare în plantaţiile cu reuşită provizorie, în vreme ce pe o suprafaţă de un hectar a fost necesară refacerea plantaţiilor calamitate.

În baza contractelor de administrare încheiate cu alţi deţinători de păduri, în primăvara acestui an Direcţia Silvică Suceava a executat lucrări de împăduriri pe o suprafaţă de 280 de hectare, iar pe 35 de hectare au fost făcute lucrări de completare în plantaţiile cu reuşită provizorie.                                                             

Campania de regenerare a pădurilor a vizat şi fondul forestier aparţinând persoanelor fizice cu contracte de servicii silvice. Conform Codului Silvic, respectarea regimului silvic şi realizarea lucrărilor de împăduriri a suprafeţelor tăiate şi neregenerate în termenul legal este obligatorie pentru toţi deţinătorii de fond forestier.

În acest an, Direcţia Silvică Suceava a executat lucrări de împăduriri integrale pe o suprafaţă de 200 de hectare, suprafeţe neregenerate ce aparţin persoanelor fizice cu contracte de servicii silvice, pe raza ocoalelor silvice Vatra Dornei - 35 ha, Brodina - 32 ha, Broşteni - 22 ha, Iacobeni - 20 ha.

În campania de împăduriri din primăvara anului 2016 s-au folosit un număr de 7,1 milioane de puieţi forestieri, din care 5 milioane puieţi molid, 722.000 puieţi brad, 281.000 puieţi larice, 67.000 puieţi pin silvestru, 232.000 puieţi fag, 329.000 puieţi stejar pedunculat,172.000 puieţi gorun, 358.000 puieţi paltin de munte, 207.000 puieţi frasin, 50.000 puieţi salcâm, 30.000 puieţi cireş, 7.000 puieti tei, 18.000 puieţi anin, 3.000 puieţi plop euroamerican şi 1.000 puieţi plop alb.

Puieţii utilizaţi în campania de împăduriri din acest an sunt produşi în cea mai mare parte în pepiniere proprii ale Direcţiei Silvice Suceava, care a livrat în această primăvară la alte direcţii silvice şi terţi un număr de 369.000 de puieţi, din care 187.000 puieţi de molid, 93.000 puieţi de fag, 60.000 puieţi de larice, 18.000 puieţi de pin silvestru, 8.000 puieţi de salcâm şi 3.000 puieţi de plop euroamerican.

O componentă importantă a activităţii de regenerare a pădurilor o reprezintă susţinerea din punct de vedere tehnic şi logistic a acţiunilor promovate de societatea civilă pentru dezvoltarea conştiinţei apărării, conservării şi dezvoltării pădurii, a respectului pentru pădure în societatea actuală.

Tocmai de aceea, în perioada inclusă în “Luna plantării arborilor” s-au desfăşurat o serie de evenimente ca: plantări de puieţi forestieri în şantiere de împăduriri din fond forestier şi din afara acestuia, conferinţe pe teme ecologice, expoziţii pe teme specifice pădurii, concursuri profesionale, sponsorizări cu material forestier pentru plantat. 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului 7,1 milioane de arbori, plantaţi în campania de împădurire de primăvară.
 Vizualizări articol: 4517 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
7,1 milioane de arbori, plantaţi în campania de împădurire de primăvară0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei