Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 27 mai 2016 - Anul XXI, nr. 123 (6236)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,971 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,5892 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   3 imagini |   ø fişiere video

Gest de recunoştinţă

Un arhitect, un profesor şi un cântăreţ, noii Cetăţeni de Onoare ai Sucevei

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Municipiul Suceava are, începând de ieri, trei noi Cetăţeni de Onoare – arhitectul Doru Ghiocel Olaş, profesorul Costică Costan şi artistul Ilie Micolov.

Cele trei proiecte de hotărâre, iniţiate de primarul Ion Lungu, au fost adoptate de aleşii locali suceveni în ultima şedinţă de Consiliu Local din acest mandat, acordarea acestei titulaturi de onoare fiind un gest de recunoştinţă pentru eforturile depuse în activitatea lor de o viaţă.

Acordarea titlului de Cetăţean de Onoare pentru arhitectul Doru Ghiocel Olaş vine ca urmare a unei solicitări adresate de Arhiepiscopia Sucevei şi Rădăuţilor, pe motiv că lăcaşele de cult proiectate de el au marcat imaginea arhitecturală a Sucevei, principala sa realizare fiind Catedrala „Naşterea Domnului”, din intersecţia Mărăşeşti, o construcţie de dimensiuni impresionante, cu o înălţime de 70 de metri, vizibilă din toate cartierele municipiului.

Un personaj cunoscut de absolut toate generaţiile care au învăţat la Colegiul Naţional „Ştefan cel Mare” în ultimii 40 de ani, şi nu numai lor, profesorul de fizică Costică Costan, îndrăgit şi temut în egală măsură, dar mereu apreciat ca un profesionist dedicat în totalitate misiunii sale de a educa şi a forma oameni de valoare, a devenit de asemeni Cetăţean de Onoare al Sucevei.

Aproape 70 dintre elevii săi s-au calificat la etapele naţionale ale olimpiadelor de fizică, mare parte dintre ei fiind şi laureaţi, cinci dintre ei participând chiar la olimpiadele internaţionale de fizică, unde au obţinut trei medalii şi două premii. În plus, sute de alţi elevi ai săi au fost premiaţi la competiţii naţionale, interjudeţene şi judeţene.

Nu în ultimul rând, aleşii locali i-au acordat această titulatură onorifică cântăreţului Ilie Micolov, artist cu o evoluţie atipică în peisajul muzicii pop din România.

În 1983, la 34 de ani, a compus melodia „Dragoste la prima vedere”, care a cucerit publicul român prin simplitatea şi sensibilitatea versurilor scrise de el, dar şi prin interpretarea plină de emoţie, cu vocea sa inconfundabilă. După albumul cu acelaşi nume, reeditat de 20 de ori, datorită succesului de care s-a bucurat, au urmat alte albume, precum „Cine te iubeşte” - 1992, “Din Bucovina” - muzică populară, în 1994, „Muzică country” - 1996 şi „Ultima noapte de iubire”, în 2001.

Diplomele de Cetăţean de Onoare al Sucevei le vor fi înmânate celor trei personalităţi în cadrul manifestărilor care vor fi organizate de Zilele Oraşului, în luna iunie.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Un arhitect, un profesor şi un cântăreţ, noii Cetăţeni de Onoare ai Sucevei.
 Vizualizări articol: 6240 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 1 vot
Un arhitect, un profesor şi un cântăreţ, noii Cetăţeni de Onoare ai Sucevei5.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei

Reteta Zilei

Bucataria pentru toti Salată în straturi, de pui cu ananas Este un preparat  fin, delicat, foarte răcoritor și exotic. Se face repede și se termină de pe platou cu maximă viteză...Avem nevoie de:Un piept mare de pui, fiert, un ananas mic (cca 400g curățat), o lingură de zahăr, o căpățână de... Citeşte