Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 27 mai 2016 - Anul XXI, nr. 123 (6236)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9761 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6567 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

În 4 ani

Prin promovare şi evenimente de anvergură, Suceava a ajuns pe locul I la creşterea turismului, la nivel naţional

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Turismul este o ramură economică de bază în judeţul Suceava, care în ultimii patru ani a înregistrat o dezvoltare mult peste media naţională, a declarat, ieri, într-o conferinţă de presă, preşedintele Consiliului Judeţean Suceava, Cătălin Nechifor. El şi-a argumentat afirmaţiile cu date statistice din  perioada 2008 – 2015, din care reiese că, după o cădere abruptă de 8% în anul 2008 şi 7,45% în 2009, ulterior s-a dezvoltat nu doar infrastructura pentru turism, ci au crescut şi afluxul de turişti şi gradul de ocupare a unităţilor de cazare. Cea mai spectaculoasă creştere a fost înregistrată în 2015, faţă de 2014, de 19,1%. Numărul de turişti care ne-au vizitat judeţul în anul 2015 a fost de 310.548, faţă de 260.684, în 2014. Prin comparaţia cu media naţională, care este de aproape 8%, procentul înregistrat în Suceava plasează judeţul nostru pe locul I la nivel naţional, iar Bucovina pe locul doi ca destinaţie turistică.

”Asta nu s-a întâmplat pur şi simplu, ci printr-o activitate de promovare puternică şi organizarea unor evenimente de mare amploare. Ne-am dus curajos în evenimente internaţionale, am avut o prezenţă masivă la marile târguri de turism de peste hotare şi din ţară”, a declarat Nechifor.

Ca evenimente care atrag turişti în judeţ, preşedintele CJ a menţionat Festivalul Medieval, Festivalul Meşterilor Populari, Festivalul Internaţional al Școlilor de Teatru, Rock Castle, show-ul aviatic de la Aeroportul Suceava, Hora Bucovinei, ”Comorile Muntelui” de pe Rarău, Târgul expoziţie de cai şi legende bucovinene de la Horodnic.

 

”Bucovina nevăzută” şi ”Bucovina - mica Europă” vor promova Suceava la Târgul Mondial de Turism de la Londra

Un alt element de atractivitate cu influenţă majoră asupra dezvoltării turismului este Transrarăul, un traseu turistic montan care echivalează în spectaculozitate cu Transfăgărăşan şi Transalpina. Nechifor a menţionat că până în august sunt premise bune să fie finalizat şi punctul de belvedere Piatra Șoimului, o construcţie unică în ţară.

Potrivit şefului Consiliului Judeţean, aceste rezultate au fost posibile datorită unei colaborări şi coordonări foarte bune între administraţia judeţeană, unităţile cu activitate turistică, primării şi alte instituţii ale statului, în vederea susţinerii unui interes comun.

Cătălin Nechifor a mai spus că pe aceeaşi linie de promovare agresivă la târgurile internaţionale, în octombrie Suceava va fi prezentă la Târgul Mondial de Turism de la Londra, cel mai mare din lume, cu două concepte noi, ”Bucovina nevăzută” şi ”Bucovina - mica Europă”, pe care ar fi trebuit să le prezinte în noiembrie 2015 la Bruxelles, amânate din cauza atentatelor. ”Cred foarte mult în prezenţa noastră la Londra, în octombrie, când aceasta va fi capitala turismului mondial”, a precizat şeful administraţiei judeţene.

La stimularea interesului englezilor pentru Bucovina va contribui şi deschiderea curselor aeriene directe între Londra şi Suceava, din 19 august a.c.. 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Prin promovare şi evenimente de anvergură, Suceava a ajuns pe locul I la creşterea turismului, la nivel naţional.
 Vizualizări articol: 2352 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 1.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 1.0 din 1 vot
Prin promovare şi evenimente de anvergură, Suceava a ajuns pe locul I la creşterea turismului, la nivel naţional1.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei

Reteta Zilei

Bucataria pentru toti Salată în straturi, de pui cu ananas Este un preparat  fin, delicat, foarte răcoritor și exotic. Se face repede și se termină de pe platou cu maximă viteză...Avem nevoie de:Un piept mare de pui, fiert, un ananas mic (cca 400g curățat), o lingură de zahăr, o căpățână de... Citeşte