Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 27 mai 2016 - Anul XXI, nr. 123 (6236)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6386 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Situaţii limită

Nemulţumiri mari în comuna Stroieşti vizavi de unele activităţi ale primarului

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

O parte dintre consilierii locali din Stroieşti au arătat că tot mai mulţi locuitori ai acestei comune sunt nemulţumiţi de modul cum este gestionată activitatea.

Poate cea mai importantă problemă a fost ridicată de o parte a crescătorilor de animale din Zahareşti, care s-au văzut în imposibilitatea de a-şi mai duce vacile şi oile la păşunat. Acest lucru s-a întâmplat după ce 93 de hectare de imaş au fost concesionate unei persoane care nici măcar nu este din Zahareşti.

Consecinţa a fost aceea că mai mulţi crescători de animale au ajuns să apeleze la bunăvoinţa comunelor învecinate pentru a găsi păşune disponibilă.

„Alţii au primit păşunea şi mai primesc şi subvenţii de la APIA şi noi ne chinuim să găsim loc de păşunat pe la alte case. Dacă nu găseam păşune am fi fost nevoiţi să vindem animalele şi nu aveam din ce mai trăi”, a povestit unul dintre oamenii din Zahareşti.

Mai mult, crescătorii de animale spun că nu li se eliberează nici o adeverinţă până nu-şi plătesc dările către bugetul local, în schimb persoana care a concesionat cele 93 de hectare de teren nu are parte de un tratament similar, ceea ce constituie discriminare.

O altă nemulţumire ridicată de consilierii locali din Stroieşti este legată de angajarea unui consilier personal de către primarul comunei. Este vorba de Vasile Verciuc, zis „Mânzu”, angajat al Primăriei Stroieşti din august 2015, dar pe care mai nimeni nu l-ar fi văzut pe la muncă.

„Este plătit de la bugetul local şi credem că trebuie să ştim şi noi unde se duc aceşti bani. E o chestiune care ţine de transparenţă, iar noi nu avem parte de aşa ceva”, au arătat consilierii locali din Stroieşti.

Aceiaşi aleşi locali mai spun că unul din procesele pe care Primăria Stroieşti l-a avut cu Curtea de Conturi Suceava a fost pierdut, iar pe cale de consecinţă banii cheltuiţi fără respectarea prevederilor legale trebuie recuperaţi, sarcină care îi revine primarului, pentru că el ar fi semnat actele în neregulă.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Nemulţumiri mari în comuna Stroieşti vizavi de unele activităţi ale primarului.
 Vizualizări articol: 5864 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 3.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 3.0 din 6 voturi
Nemulţumiri mari în comuna Stroieşti vizavi de unele activităţi ale primarului3.056

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei

Reteta Zilei

Bucataria pentru toti Salată în straturi, de pui cu ananas Este un preparat  fin, delicat, foarte răcoritor și exotic. Se face repede și se termină de pe platou cu maximă viteză...Avem nevoie de:Un piept mare de pui, fiert, un ananas mic (cca 400g curățat), o lingură de zahăr, o căpățână de... Citeşte