Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 27 mai 2016 - Anul XXI, nr. 123 (6236)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,973 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6085 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Sprijin pentru cultură

Festivalul „Lira de Aur”, susţinut de la bugetul local al Sucevei cu 100.000 de lei

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Cel mai longeviv concurs de interpretare instrumentală din România, Festivalul „Lira de Aur”, care se va desfăşura în perioada 3-5 iunie 2016, beneficiază de o susţinere financiară impresionantă, de 100.000 de lei (un miliard de lei vechi), de la bugetul local al Sucevei. Decizia de alocare a acestei sume a fost luată în şedinţa de ieri a Consiliului Local Suceava, ultima din acest mandat, prin aprobarea asocierii cu Asociaţia de Părinţi şi Absolvenţi ai Colegiului de Artă „Ciprian Porumbescu” Suceava, proiect iniţiat de primarul Ion Lungu.

„Primăria Suceava a rămas principalul finanţator al Festivalului <Lira de Aur>, care a ajuns la cea de-a 37-a ediţie. Mă bucur că am putut salva acest eveniment şi visez ca într-o zi să înfiinţăm o Filarmonică cu tinerii de la Colegiul de Artă”, a spus Ion Lungu, care, în urmă cu mai bine de 10 ani, s-a opus mutării acestui eveniment cultural, iniţiat în Suceava, în altă localitate din ţară, an de an alocând fondurile necesare organizării acestuia.

Competiţia de interpretare instrumentală se adresează elevilor din ţară şi străinătate aparţinând învăţământului preuniversitar de stat sau particular din clasele III-XII (vioară, pian), clasele V-XII (corzi grave) şi din clasele VI-XII (suflători – percuţie).

Juriul concursului va fi alcătuit din cadre didactice de specialitate din învăţământul universitar şi preuniversitar, din personalităţi ale vieţii muzicale din ţară şi străinătate.

Se vor acorda premiile I, II, III şi menţiuni pentru fiecare instrument şi clasă, în funcţie de punctajul obţinut.

Principalele premii oferite sunt: Trofeul „Lira de Aur”, în valoare de 1.000 de euro, Premiul „Ciprian Porumbescu”, Premiul „Asociaţiei Culturale Lira de Aur”.

Concursul naţional de interpretare instrumentală „Lira de Aur” este organizat de Inspectoratul Şcolar Judeţean Suceava şi Colegiul de Artă „Ciprian Porumbescu” Suceava, în parteneriat cu Primăria municipiului Suceava, Asociaţia Părinţilor şi Absolvenţilor Colegiului de Artă „Ciprian Porumbescu” Suceava şi Centrul Cultural „Bucovina”.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Festivalul „Lira de Aur”, susţinut de la bugetul local al Sucevei cu 100.000 de lei.
 Vizualizări articol: 1907 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 1 vot
Festivalul „Lira de Aur”, susţinut de la bugetul local al Sucevei cu 100.000 de lei5.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei

Reteta Zilei

Bucataria pentru toti Salată în straturi, de pui cu ananas Este un preparat  fin, delicat, foarte răcoritor și exotic. Se face repede și se termină de pe platou cu maximă viteză...Avem nevoie de:Un piept mare de pui, fiert, un ananas mic (cca 400g curățat), o lingură de zahăr, o căpățână de... Citeşte