Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
sâmbătă, 21 mai 2016 - Anul XXI, nr. 118 (6231)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9757 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6253 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   6 imagini |   ø fişiere video

Sărbătoare

Zilele Şcolii Gimnaziale Nr. 1 Suceava

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

În fiecare an, în luna mai, Şcoala Gimnazială Nr. 1 Suceava îmbracă haine de sărbătoare. Primăvară de primăvară, bucuria, entuziasmul, solidaritatea se împletesc, instituţia transformându-se într-un univers al amintirilor, al speranţelor şi recunoştinţei.

Ca de fiecare dată, şi în acest an, în săptămâna 9-13 mai 2016, elevii, profesorii, părinţii şi foştii elevi ai şcolii au fost veritabili colecţionari de experienţe şi poveşti. Cu toţii au călătorit, timp de câteva zile, prin frumoasa „Grădină a visurilor” - şcoala.

Prin activităţi precum „Flori pentru şcoala mea”, „Pădurea şi păsărelele”, „Ziua Europei” (cu prezentarea unui proiect de anvergură – ACES), „Clasa de vis”, „Cei mari şi cei mici împreună”, elevii au sfidat pentru câteva clipe rutina zilnică.

„De asemenea, elevii şcolii au învăţat că pasiunea are forţa incredibilă de construcţie a coerenţei, a lumilor oglindite într-o formă inedită, printr-o veritabilă colecţie de suveniruri şi obiecte de valoare. Concursul <Clasa de vis> a prilejuit atât celor mari, cât şi celor mici încercarea de a găsi liantul de comunicare între diferite forme de artă. Toate clasele frumos amenajate au reprezentat o interferenţă a artelor, o metaforă a culorii, fiind premiate pentru iniţiativă şi ingeniozitate”, au transmis reprezentanţii şcolii.

Totodată, considerând că tradiţia şi prezentul trebuie să interfereze armonios, la ceas aniversar, foşti, dar şi actuali elevi ai şcolii au fost în dialog de suflet cu ceilalţi colegi de-ai lor, arătând că Şcoala Nr. 1 a fost un reper important în viaţa lor.

Şi cum altfel s-ar fi putut încheia o astfel de sărbătoare dacă nu cu un „Carnaval al primăverii”? Fluturi, flori, prinţese, gândăcei şi buburuze, în ritmuri de primăvară, pe acorduri vesele şi sprinţare, au anunţat că Şcoala Nr. 1 este în sărbătoare. Au dansat şi s-au bucurat, au defilat în costumaţii de paradă, au lansat baloane multicolore, au fost premiaţi pentru creativitatea şi bunul-gust cu care au colorat acest eveniment sărbătorit cu drag în fiecare an.

„Toate aceste manifestări realizate pe parcursul unei săptămâni întregi reprezintă un însemn al istoriei noastre, devenind unul dintre ritualurile care conferă unicitate şi permanenţă valorică Şcolii Gimnaziale Nr. 1 Suceava”, au conchis reprezentanţii şcolii.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Zilele Şcolii Gimnaziale Nr. 1 Suceava.
 Vizualizări articol: 3489 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Zilele Şcolii Gimnaziale Nr. 1 Suceava0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei