Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 17 mai 2016 - Anul XXI, nr. 114 (6227)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9761 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6567 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   6 imagini |   ø fişiere video

Mobilitate

Oaspeţi din Polonia şi Italia, la Colegiul Naţional Militar „Ştefan cel Mare”

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Colegiul Naţional Militar “Ştefan cel Mare” Câmpulung Moldovenesc găzduieşte în perioada 15-21 mai oaspeţi din Polonia şi Italia, parteneri în cadrul Proiectului Erasmus+ KA2 - “Body”.

Cu acest prilej, la colegiul militar câmpulungean sunt organizate o serie de activităţi: aplicaţii în domeniul ştiinţelor, experimente distractive, concursuri şi diverse ateliere de lucru. De asemenea, participanţii vor vizita Salina Cacica, Mănăstirea Putna, Palatul Culturii Iaşi, Universitatea „Al.I. Cuza” şi Grădina Botanică din Iaşi. Programul mai cuprinde activităţi în comun cu Şcoala Gimnazială Cacica, ONG ProNatura, Salvamont şi Şcoala Profesională Specială din Câmpulung Moldovenesc. În cadrul aceleiaşi întâlniri, elevii implicaţi în proiect vor învăţa tehnici de supravieţuire pe Masivul Rarău, vor participa la jocuri sportive, iar la final vor realiza colaje şi broşuri cu fotografii din timpul mobilităţii.

Proiectul Erasmus+ KA2 - “Body” este o iniţiativă amplă care, la nivelul colegiului militar câmpulungean, implică toate ariile curriculare şi un număr mare de elevi. „Proiectul numit <Body> abordează din diferite perspective importanţa interdependenţei dintre echilibrul mental şi echilibrul fizic şi a consecinţelor ce decurg din această legătură. Activităţile derulate cuprind reuniuni transnaţionale de proiect, activităţi transnaţionale de învăţare, predare şi formare, cursuri şi congrese”, au transmis reprezentanţii colegiului.

În acest context, trei cadre didactice din colegiul militar câmpulungean au participat deja la prima reuniune transnaţională, ce s-a derulat în Polonia, la începutul lunii decembrie. De asemenea, la sfârşitul lunii ianuarie, zece elevi şi două cadre didactice din colegiul câmpulungean s-au reunit cu partenerii italieni, la Gdansk, în Polonia, iar în cursul lunii martie reprezentanţii colegiului au participat la o mobilitate asemănătoare în Italia.

Proiectul european Erasmus+ „Body” se desfăşoară pe durata a trei ani, cu participarea a nouă şcoli din şapte ţări europene: Italia, Franţa, Anglia, Spania, Portugalia, Polonia şi România.

Derularea de proiecte europene a devenit o tradiţie pentru Colegiul Naţional Militar „Ştefan cel Mare” Câmpulung Moldovenesc. În ultimii trei ani colegiul a accesat trei proiecte Comenius, un proiect Euroscola, un proiect Leader European şi peste 15 proiecte eTwinning.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Oaspeţi din Polonia şi Italia, la Colegiul Naţional Militar „Ştefan cel Mare”.
 Vizualizări articol: 3019 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 2 voturi
Oaspeţi din Polonia şi Italia, la Colegiul Naţional Militar „Ştefan cel Mare”5.052

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei

Reteta Zilei

Bucataria pentru toti Mămăligă în pături Preperat rustic deosebit de consistent și gustos, mămăliga în pături este ușor de pregătit, chiar dacă nu face parte dintre preparatele care sunt gata în câteva minute. Este nevoie de timp pentru ca totul să să desăvârșească... Citeşte