Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 17 mai 2016 - Anul XXI, nr. 114 (6227)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6386 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   8 imagini |   ø fişiere video

Moment festiv

O grădiniţă de 200.000 de euro, ultima investiţie finalizată la Dorna Arini

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

La Dorna Arinis-a sfinţit şi inaugurat zilele trecute una dintre cele mai moderne unităţi de învăţământ din judeţul Suceava. Este vorba de o grădiniţă în care aproximativ 60 de preşcolari, dar şi copii din clasa pregătitoare vor putea învăţa în condiţii similare cu cele din occident.

Investiţia în valoare de 200.000 de euro s-a derulat prin Grupul de Acţiune Local (GAL) Bazinul Dornelor, iar lucrările demarate în septembrie 2014 au fost finalizate în linii mari la finele anului trecut.

Duminică, în prezenţa mai multor părinţi, copii, educatori, profesori, dar şi a unor reprezentanţi ai Consiliului Local Dorna Arini şi a primarului Ioan Moraru a avut loc slujba de sfinţire a noului lăcaş de învăţământ.

Ceremonia de tăiere a panglicii a fost precedată de o slujbă religioasă oficiată de patru preoţi, care mai apoi au sfinţit noua clădire.

„Noi, ca administraţie locală, construim şi modernizăm şcoli pentru că asta e datoria noastră. Sper ca peste 10-15 ani, cele cinci şcoli din comuna Dorna Arini să fie populate cu elevi, iar investiţiile noastre să nu fie în zadar”, a arătat primarul PSD al comunei Dorna Arini, Ioan Moraru.

 

Nostalgia grădiniţei de la etajul Primăriei

Totuşi, primarul Moraru nu şi-a putut stăpâni o mică nostalgie. Acesta a amintit că până acum grădiniţa şi-a derulat activitatea la etajul Primăriei Dorna Arini, ce-i drept într-un spaţiu neadecvat.

„Îmi va lipsi acea muzică a copiilor, pe care o auzeam de fiecare dată cu mare plăcere, mai ales cu ocazia serbărilor sau a evenimentelor de tot felul. Totuşi, când voi dori să aud glasurile copiilor, voi veni aici cu cea mai mare plăcere”, a arătat Ioan Moraru.

Prezent şi el la acest eveniment, preşedintele Consiliului Judeţean Suceava, Cătălin Nechifor, a venit cu propunerea de a aduce internet WiFi în comuna Dorna Arini, ceea ce, împreună cu instalarea unui sistem video, va permite conectarea într-un timp real a părinţilor cu mediul în care învaţă copiii.

„Vreau să-i mulţumesc primarului şi tuturor persoanelor din Dorna Arini care se implică şi se preocupă pentru dezvoltarea sistemului educaţional. Copiii sunt viitorul nostru, iar creşterea acestora este extrem de importantă”, a menţionat Cătălin Nechifor.

La inaugurarea noii grădiniţe din Dorna Arini a fost prezent şi deputatul PSD Cezar Cioată, dar şi educatoarele şi profesoarele care sunt implicate în procesul educaţional din această comună, în frunte cu Emilia Pipirigeanu, directorul coordonator al Şcolii Gimnaziale Dorna Arini.

 

Baza sportivă din Dorna Arini, modernizată în vederea promovării în Liga a IV-a

Grădiniţa recent inaugurată nu este singura investiţie din Dorna Arini. În ultimii ani au fost finalizate sau sunt în curs de realizare şi alte obiective extrem de importante pentru comunitatea locală.

În urmă cu două săptămâni au demarat lucrările de modernizare a drumului comunal 76 Vatra Dornei – Gheorghiţeni – Pod Rusca – Osoi pe o lungime de 6,2 km. Lucrările vor viza operaţiuni de asfaltare, dar şi realizarea de rigole pentru scurgerea apelor, şi se estimează că se vor finaliza spre finele acestui an.

De asemenea, în maximum două luni va începe modernizarea căminului cultural din Dorna Arini, un proiect în care o parte din bani vin şi de la Ministerul Agriculturii şi Dezvoltării Rurale, dar cea mai mare parte a finanţării, aproximativ 85%, va fi suportată de la bugetul local.

Nici sportul din comună nu a fost uitat. După ce s-au obţinut două promovări succesive în Liga a IV-a, primarul Ioan Moraru a decis să investească în modernizarea bazei sportive astfel încât echipa de fotbal să poată juca meciurile de acasă chiar pe terenul din Dorna Arini. În acest sens, a fost drenat terenul de joc, s-au realizat tribune şi bănci de rezerve, iar până la toamnă vor fi finalizate vestiarele şi gardul împrejmuitor.

„În pauza competiţională echipa se va înscrie în Liga a V-a, iar obiectivul pentru sezonul următor va fi promovarea în Liga a IV-a”, a anunţat Ioan Moraru.

 

Modernizarea comunei, un proces ireversibil care va continua

Investiţiile de la Dorna Arini cuprind şi alte obiective. Un proiect care se află în faza avizelor este în derulare pentru modernizarea dispensarului, în timp ce proiectele pentru introducerea apei şi a canalizării şi construirea unei staţii de epurare sunt în stadiu avansat.

„Una peste alta, în ultimii ani proiectele pe care le-am accesat sau pe care le-am finanţat din surse proprii se ridică la suma de 7 milioane de euro. Eu cred că faţa comunei Dorna Arini s-a schimbat în ultimii ani, iar acest proces ireversibil va continua”, a concluzionat primarul Ioan Moraru. 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului O grădiniţă de 200.000 de euro, ultima investiţie finalizată la Dorna Arini.
 Vizualizări articol: 3800 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 1 vot
O grădiniţă de 200.000 de euro, ultima investiţie finalizată la Dorna Arini5.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei

Reteta Zilei

Bucataria pentru toti Mămăligă în pături Preperat rustic deosebit de consistent și gustos, mămăliga în pături este ușor de pregătit, chiar dacă nu face parte dintre preparatele care sunt gata în câteva minute. Este nevoie de timp pentru ca totul să să desăvârșească... Citeşte