Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 17 mai 2016 - Anul XXI, nr. 114 (6227)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9761 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6567 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Premiu

O elevă a Colegiului “Samuil Isopescu” a fost admisă cu nota 10 la Universitatea “Babeş-Bolyai” Cluj-Napoca

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Universitatea “Babeş-Bolyai” Cluj-Napoca i-a asigurat deja statutul de studentă elevei Georgiana Aruştei, de la Colegiul Tehnic “Samuil Isopescu” Suceava, cu bursă de studiu garantată şi cazare gratuită, ca urmare a unui premiu obţinut de tânără în cadrul unui concurs organizat de instituţia din Cluj.

Eleva a fost admisă la Facultatea de Sociologie şi Asistenţă Socială.

Georgiana şi-a adjudecat premiul I la Concursul Naţional de Sociologie şi Antropologie “Ion Aluaş” al Universităţii “Babeş-Bolyai”, tânăra fiind îndrumată de prof. Cristina Roşu.

Eleva din clasa a XI-a s-a remarcat şi în anii precedenţi prin participarea la olimpiade şi concursuri şcolare, dar şi anul acesta, prin calificarea la etapa judeţeană a Olimpiadei de Psihologie, situându-se printre primii elevi din cei treizeci de participanţi.

Potrivit reprezentanţilor liceului, “acest premiu demonstrează că elevii Colegiului <Samuil Isopescu> Suceava, cu specializări diferite: electronică şi automatizări, mecanică, dar şi ştiinţe sociale, îşi pot măsura cunoştinţele şi deprinderile cu succes cu cei de la alte colegii tehnice şi naţionale din judeţ şi din ţară”.

Totodată, directoarea colegiului, profesor dr. Amalia Popescu, a apreciat meritele prof. Cristina Roşu şi ale elevei Georgiana Aruştei, considerând că ,,nimic nu este întâmplător, deoarece Georgiana a mai participat şi la alte asemenea activităţi, unde a fost premiată de fiecare dată, iar acum acest concurs naţional îi încununează munca depusă. Georgiana va urma din toamna anului viitor cursurile UBB.”

 

Dezbateri pe teme de actualitate

Concursul organizat de Universitatea din Cluj a încurajat elevii să abordeze subiecte variate, relevante pentru societatea contemporană, într-o manieră originală, dar documentată. Concursul a avut loc la finele lunii trecute.

În prima etapă a competiţiei s-au calificat în jur de 80 de elevi de la licee din întreaga ţară, cei care au promovat în cea de-a doua etapă primind tema de concurs “Cum vă imaginaţi că va arăta lumea noastră peste treizeci de ani, din punctul de vedere al relațiilor sociale (familiale, de prietenie, de muncă etc.), al relațiilor cu tehnologia, al organizării politice a societății, al relațiilor cu mediul natural, al influenței mass-media sau al rețelelor de socializare online?”.

Ulterior, competitorii au vizionat un film documentar în limba engleză, urmat de o dezbatere pe tema „Formarea familiilor în Kazahstan”.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului O elevă a Colegiului “Samuil Isopescu” a fost admisă cu nota 10 la Universitatea “Babeş-Bolyai” Cluj-Napoca.
 Vizualizări articol: 8832 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 4.11/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 4.1 din 9 voturi
O elevă a Colegiului “Samuil Isopescu” a fost admisă cu nota 10 la Universitatea “Babeş-Bolyai” Cluj-Napoca4.159

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei

Reteta Zilei

Bucataria pentru toti Mămăligă în pături Preperat rustic deosebit de consistent și gustos, mămăliga în pături este ușor de pregătit, chiar dacă nu face parte dintre preparatele care sunt gata în câteva minute. Este nevoie de timp pentru ca totul să să desăvârșească... Citeşte