Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
sâmbătă, 14 mai 2016 - Anul XXI, nr. 112 (6225)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6625 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   15 imagini |   ø fişiere video

13-15 mai

Zilele Colegiului Naţional de Informatică „Spiru Haret”, sub deviza „Trecut şi perspectivă”

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Zilele Colegiului Naţional de Informatică „Spiru Haret” au debutat vineri, 13 mai, în aula colegiului, având ca deviză „Trecut şi perspectivă”. Directorul colegiului gazdă, prof. Virginel Iordache, cel care a moderat festivitatea, a menţionat că „Zilele şcolii sunt un prilej de sărbătoare şi bucurie pentru cadrele didactice, pentru elevi, motiv pentru care fiecare catedră a organizat activităţi şi manifestări proprii”. După ce a prezentat pe scurt paşii pe care i-a făcut Colegiul Naţional de Informatică (CNI) „Spiru Haret” Suceava în cei 26 de ani de existenţă a instituţiei de învăţământ, directorul Virginel Iordache a vorbit despre viitorul colegiului, care este „mai mult decât luminos, este strălucitor”. „Având în vedere că la Suceava se va deschide un Centru de Informatică, unde se vor crea circa 400 de locuri de muncă, cel care va garanta forţa de muncă este Colegiul <Spiru Haret>. În ultimii ani, oferta educaţională a colegiului a suferit unele transformări în contextul evoluţiei societăţii româneşti în plan socio-economic, politic şi în concordanţă cu necesităţile de formare existente la nivel european. Școala noastră este un tot unitar. Vrem să înfiinţăm şi o clasă a V-a, pentru a ne forma singuri elevii”, a explicat directorul Virginel Iordache, care a completat că planul de şcolarizare pentru anul 2016-2017 se ridică la nivelul unui învăţământ de calitate, baza materială a şcolii fiind una modernă. „Avem laboratoare moderne la toate materiile. Şase dintre ele sunt laboratoare de informatică, dotate cu 120 de calculatoare, dar intenţionăm să mai achiziţionăm încă 30 de calculatoare performante. Vrem să facem şi o sală de sport”, a mai spus Virginel Iordache.

 

„Rolul Colegiului de Informatică va creşte pentru că va trebui să pregătească tot mai mulţi informaticieni”

În calitate de gazdă şi moderator, directorul Iordache l-a invitat să spună câteva vorbe pe preşedintele Consiliului Judeţean Suceava, Cătălin Nechifor, fost absolvent al Colegiului „Spiru Haret”. „De când am terminat eu şi până acum s-a schimbat mult acest colegiu. Sunt profund impresionat de arhitectură, de dotări, de faptul că s-au format generaţii de elevi din ce în ce mai bune. Să ne bucurăm de ce ne oferă şcoala”.

Printre invitaţii prezenţi la evenimentul organizat de Colegiului Naţional de Informatică „Spiru Haret” Suceava s-a aflat şi inspectorul general al Inspectoratului Şcolar Judeţean Suceava, Gheorghe Lazăr, care a spus că, în viitor, „rolul Colegiului de Informatică va creşte pentru că va trebui să pregătească tot mai mulţi informaticieni. A intrat în viaţa noastră tehnica, care trebuie mereu îmbunătăţită, iar acest lucru se poate face pe baza unui învăţământ de calitate. Să-i învăţăm pe elevi să se adapteze, să le arătăm elevilor că pot să-şi îmbunătăţească performanţele. Să ne gândim mereu că mai presus de orice sunt copilul şi formarea lui”, a spus Gheorghe Lazăr.

Prof. univ. dr. ing. Ştefan-Gheorghe Pentiuc, decan al Facultăţii de Inginerie Electrică şi Ştiinţa Calculatoarelor din cadrul Universităţii “Ştefan cel Mare” Suceava (USV), a spus că mulţi dintre absolvenţii facultăţii pe care o coordonează sunt absolvenţi ai Colegiului „Spiru Haret”. El a amintit că informaticienii, în principal, dar şi persoanele cu studii superioare, în general, îşi găsesc mai uşor un loc de muncă, pe când cei cu studii medii mai greu. Statisticile arată, a mai spus profesorul Ştefan-Gheorghe Pentiuc, că doar 21% din populaţia României cu vârsta cuprinsă între 30 şi 35 de ani are studii superioare, ceea ce înseamnă puţin, pentru că media în Europa este de 36%. „Dacă nu folosim inteligenţa, şi Slavă Domnului avem în această ţară, viitorul va fi în culori sumbre”, a mai spus decanul Facultăţii de Inginerie Electrică şi Ştiinţa Calculatoarelor din cadrul USV.

 

Activităţi culturale, educative

Printre activităţile care se desfăşoară cu ocazia Zilelor Colegiului Naţional de Informatică „Spiru Haret” se numără „Arc peste timp”, întâlnire cu profesorii de ieri şi de azi ai colegiului, prezentarea publicaţiilor colegiului (Revista Adolescenţi, Revista Teenage Cult, Gazeta de Matematică, Informatică, Fizică, Nr. 2), „100 de ani de poezie” - dezbatere, „Primăvara poeziei” - Concurs de recitare din poezia românească, Teatru şcolar – prezentarea pieselor de teatru participante la Festivalul de Teatru pentru Copii şi Tineret, Prezentarea ofertei educaţionale a Colegiului pentru anul şcolar 2016-2017, „Jurnal de proiect” - Impresii ale elevilor colegiului cu ocazia vizitelor efectuate în cadrul Proiectelor Europene, Moment artistic susţinut de elevi ai colegiului în limbile engleză, germană şi franceză, „Bucovina – leagăn de cultură şi tradiţie!”, „Spiru dezbate”, „Structuri” - expoziţie de grafică, „Feeria Culorilor” - expoziţie de pictură a artistului plastic Cătălin Chifan, Cupa „Spiru Haret” la şah, ediţia a IV-a, Concursul de creativitate în domeniul Software LINFO@SV, ediţia a XIII-a (Festivitate de premiere) etc.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Zilele Colegiului Naţional de Informatică „Spiru Haret”, sub deviza „Trecut şi perspectivă”.
 Vizualizări articol: 3152 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 3.67/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 3.7 din 3 voturi
Zilele Colegiului Naţional de Informatică „Spiru Haret”, sub deviza „Trecut şi perspectivă”3.753

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei