Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
sâmbătă, 14 mai 2016 - Anul XXI, nr. 112 (6225)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,971 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,5892 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

De interes

Sute de elevi de clasa a VIII-a s-au interesat de ofertele liceelor din judeţ

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)
Click aici pentru VIDEO

Sute de elevi de gimnaziu s-au adunat vineri, la Iulius Mall, interesaţi de ofertele liceelor din judeţ, în cadrul celei de-a XVII-a ediţii a Târgului Ofertelor Educaţionale.  Invitaţiei de a participa la eveniment i-au răspuns afirmativ liceele din municipiul Suceava şi alte unităţi de învăţământ din judeţ, care au încercat să-i convingă pe viitorii boboci să li se alăture din toamnă. Reprezentanţii liceelor cu standuri la târg au împărţit pliante cu oferta de şcolarizare, le-au arătat viitorilor boboci videoclipuri de prezentare, dar şi rezultatele obţinute de elevii acestor unităţi de învăţământ, materializate în trofee, diplome şi distincţii.

Specializările din ofertele prezentate au fost miza principală a reprezentanţilor liceelor, de mare importanţă pentru viitorii liceeni fiind pregătirea cadrelor didactice, activităţile extraşcolare sau calificările obţinute la absolvire. Afluxul celor interesaţi de eveniment a fost mare şi în acest an, peste 500 de elevi trecând pragul târgului.

 

Liceele au încercat să-i atragă pe elevi cu oferte atractive

Concurenţa a fost mare, mai ales între liceele din municipiul Suceava, reprezentanţii acestora încercând să le pună în evidenţă punctele forte.

Mulţi dintre cei veniţi să-şi aleagă viitoarea şcoală nu sunt încă destul de pregătiţi să o facă. „Am văzut că sunt foarte mulţi elevi care sunt nehotărâţi încă şi sunt foarte mulţi elevi buni, olimpici. Trebuie să meargă la licee unde au oportunitatea de a lucra cu profesori buni şi de a fi în clase în care competiţia e mare şi pot să crească”, ne-a spus George Bejinariu, elev în clasa a XI-a la un colegiu sucevean.

 

Etalarea ofertelor îi ajută pe tinerii absolvenţi în alegerea şcolii potrivite

Competiţia e foarte mare între licee şi unele unităţi vin cu idei care pot fi foarte atractive pentru tinerii absolvenţi de gimnaziu.

„Pentru bobocii care vor fi admişi în clasa a IX-a avem o şcoală de vară în care ei să cunoască activităţile extracurriculare ale şcolii, din domeniul artistic, ştiinţific, sportiv, clubul de voluntariat şi aşa mai departe, pentru a se putea înscrie de la început în aceste forme de educaţie non-formală”, ne-a relatat Anca Greculeac, director adjunct al Colegiului Naţional „Petru Rareş” Suceava.

Pentru unii dintre elevii de clasa a VIII-a alegerea viitorului liceu e o decizie greu de luat, în timp ce alţii sunt deja hotărâţi ce vor să facă mai departe.Estera a ales deja colegiul unde ar vrea să înveţe din toamnă, însă e nehotărâtă asupra profilului: „E un liceu foarte căutat în Suceava. Vreau să urmez aici secţia Ştiinţele Naturii sau Matematică-Informatică. Sincer cred că am să fac faţă, acum cu evaluările o să vedem ce va fi”. O altă elevă, Andreea, viitoare absolventă a unei şcoli din cartierul sucevean Burdujeni Sat, e mai hotărâtă asupra profilului pe care-l va urma: „Cred că voi merge la Colegiul Naţional de Informatică <Spiru Haret>. Profilul mate-info. Cred că aş face faţă, de ce nu?”

O noutate în cadrul târgului a venit din partea unor licee tehnologice, care au prezentat oferte pentru dezvoltarea învăţământului profesional. Tatiana Vântur, inspector şcolar în cadrul IŞJ Suceava, a precizat: „Oferta liceelor are la bază parteneriatul cu agenţii economici şi este mult mai ancorată cu oferta de pe piaţa muncii, astfel încât elevii să-şi poată găsi la finalul liceului drumul către propria carieră. Ca factor de noutate ne referim aici la oferta pentru şcolile profesionale, astfel încât liceele tehnologice propun absolvenţilor de clasa a VIII-a locuri pentru şcolile profesionale, foarte bine structurate şi documentate.”

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Sute de elevi de clasa a VIII-a s-au interesat de ofertele liceelor din judeţ.
 Vizualizări articol: 3810 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Sute de elevi de clasa a VIII-a s-au interesat de ofertele liceelor din judeţ0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei