Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
sâmbătă, 14 mai 2016 - Anul XXI, nr. 112 (6225)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6386 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   6 imagini |   ø fişiere video

Colaborare încheiată

HexiPharma a solicitat Spitalului de Urgenţă Suceava rezilierea contractelor pentru dezinfectanţi

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Compania HexiPharma a solicitat Spitalului de Urgenţă ”Sfântul Ioan cel Nou” din Suceava rezilierea contractelor de achiziţie dezinfectanţi. Managerul Spitalului de Urgenţă, Vasile Rîmbu, a declarat, ieri, că firma a cerut miercuri, 11 mai a.c., atât rezilierea contractelor, cât şi o listă cu stocurile de dezinfectanţi HexiPharma şi precizarea documentelor de provenienţă. ”Şi-au cerut scuze pentru situaţia creată, dar nu spun nimic de returnarea banilor. Evident că suntem de acord cu rezilierea, cu menţiunea că trebuie să suporte pagubele provocate spitalului”, a afirmat Rîmbu. El a precizat că deocamdată pagubele cuprind costul dezinfectanţilor şi penalităţile pentru neîndeplinirea clauzelor contractuale. După finalizarea anchetei, în funcţie de decizia instanţelor de judecată, spitalul poate cere şi alte daune.

Managerul a arătat că activitatea instituţiei pe care o conduce se desfăşoară normal deoarece HexiPharma nu a fost singurul furnizor de materiale biocide şi, în plus, imediat după izbucnirea scandalului, spitalul a comandat şi a achiziţionat înlocuitori pentru cea mai mare parte dintre produsele indisponibilizate, iar pentru alţi dezinfectanţi sunt lansate comenzile şi se aşteaptă livrarea.

 

La Spitalul de Urgenţă se efectuează zilnic, în medie, 30 de operaţii

La Spitalul de Urgenţă Suceava se efectuează lunar aproximativ 1.000 de intervenţii chirurgicale, cu o medie de 30 de operaţii pe zi. Cu dosarul de teste de sanitaţie drept dovadă, Vasile Rîmbu a arătat că, din anul 2008 până în prezent, în Blocul operator au fost doar două probe de sanitaţie neconforme – de pe o mână şi o bluză, la o angajată care nu lucra în sala de operaţie. Probele de sanitaţie în blocul operator se recoltează nu doar din sala de operaţie, ci şi de pe holuri sau trepte. ”Este un management foarte bun la Blocul operator, sunt foarte atenţi la dezinfectarea pavimentelor, tegumentelor, la aerofloră, iar sterilizarea se face automat. Un sistem de senzori avertizează imediat dacă sterilizarea nu este completă”, a precizat Rîmbu.

Potrivit acestuia, în această perioadă spitalul testează un nou tip de dezinfectant pentru aerofloră şi pavimente, iar de anul viitor intenţionează să extindă şi la alte secţii din spital echipamentele de dezinfecţie prin pulverizare fără nici un contact între aparat şi utilizator, folosite acum doar pentru personalul din ATI şi Blocul operator. De asemenea, liniile de sterilizare actuale urmează să fie completate cu echipamente de înaltă performanţă, odată cu extinderea Blocului operator cu încă două săli de operaţie pentru ortopedie. 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului HexiPharma a solicitat Spitalului de Urgenţă Suceava rezilierea contractelor pentru dezinfectanţi.
 Vizualizări articol: 4725 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 2.60/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 2.6 din 5 voturi
HexiPharma a solicitat Spitalului de Urgenţă Suceava rezilierea contractelor pentru dezinfectanţi2.655

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei