Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
sâmbătă, 14 mai 2016 - Anul XXI, nr. 112 (6225)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,971 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,5892 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   2 imagini |   ø fişiere video

Educaţie financiară

Elevi suceveni, premiați la Concursul național ,,Olimpiada micilor bancheri”

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Elevi de la Şcoala Gimnazială Nr. 4 Suceava, din clasa a IV-a D, îndrumaţi de prof. Mirela Mazilu, au participat vineri, 6 mai, la etapa naţională a Concursului național de educaţie financiară „Olimpiada micilor bancheri”, la Bucureşti. La secţiunea Proiecte, elevii suceveni Francesca Mazilu, Ştefania Iureţ şi Vlad Rotaru au obţinut Premiul Cutezătorii – Cel mai bun proiect, pentru jocul ,,Vreau să fiu Guvernator!”.

Ligia Georgescu – Goloşoiu, consilier BNR, doctor în economie şi coordonator al grupului de lucru care a realizat programa şcolară Educaţie financiară și autorul auxiliarelor curriculare pentru educație financiară, a fost încântată de jocul conceput de copiii ce au reprezentat judeţul Suceava şi a promis că îi va ajuta la omologarea lui şi îl va distribui ca material didactic la clasele unde se predă opţionalul Educaţie financiară.

Prof. învățământ primar Mirela Mazilu va coordona, începând cu anul școlar viitor, implementarea proiectului la nivelul judeţului Suceava. În acest fel, a spus ea, „se doreşte creşterea gradului de implicare a cadrelor didactice, a copiilor şi a părinţilor acestora în activităţi de educaţie financiară, conturarea unei imagini complete a modului în care banii sunt percepuţi, cheltuiţi, economisiţi, împrumutaţi, investiţi şi donaţi în societatea de azi, concomitent cu dobândirea unor abilităţi de gestionare a banilor”.

Concursul ,,Olimpiada micilor bancheri” a fost organizat de Asociaţia pentru Promovarea Performanţei în Educaţie, Revista Cutezătorii, Inspectoratul Școlar Județean Prahova şi Facultatea de Istorie a Universităţii din Bucureşti, împreună cu Banca Comercială Română, Alpha Bank, MasterCard şi Dedeman şi cu sprijinul Băncii Naţionale a României și al Ministerului Educației Naționale și Cercetării Științifice.

La etapa locală au fost înscriși peste 4.500 de copii, din 75 de școli, din 62 de localități, îndrumaţi de peste o sută de cadre didactice. Aceștia au desfăşurat în timpul săptămânii “Global Money Week” atât proba scrisă, cât şi activităţi practice (afişe, fotografii, desene, machete, târguri etc.).

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Elevi suceveni, premiați la Concursul național ,,Olimpiada micilor bancheri”.
 Vizualizări articol: 3744 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 1 vot
Elevi suceveni, premiați la Concursul național ,,Olimpiada micilor bancheri”5.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei