Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 11 mai 2016 - Anul XXI, nr. 109 (6222)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9761 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6567 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Aniversare

Convenţia Naţională a Alcoolicilor Anonimi are loc în acest an la Suceava

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Grupul Alcoolicilor Anonimi ”Speranţa” Suceava împlineşte 15 ani de activitate, iar aniversarea va fi marcată de organizarea, la Suceava, a Convenţiei Naţionale a Asociaţiei Biroul de Servicii Generale ale Alcoolicilor Anonimi din România. Evenimentul va avea loc în perioada 20-22 mai a.c., la hotelul Albert.

Grupul Alcoolicilor Anonimi din Suceava are câteva zeci de membri, bărbaţi şi femei, care se întâlnesc de trei ori pe săptămână. Au în comun consumul timpuriu de alcool, din copilărie, adolescenţă sau primii ani ai maturităţii, pentru a învinge timiditatea, pentru a fi acceptaţi de grup, a socializa sau pentru că au în familie alcoolici. La un moment dat, ei sau familia lor au decis să renunţe la alcool şi au venit la grupul Alcoolicilor Anonimi (AA) din Suceava. Aici îşi împărtăşesc experienţa, puterea şi speranţa, cu scopul de a-şi rezolva problema comună şi de a-i ajuta şi pe alţii să se însănătoşească de pe urma alcoolismului.

 

Singura condiţie pentru a deveni membru AA este dorinţa de a nu mai bea

Singura cerinţă pentru a deveni membru AA este dorinţa de a înceta băutul. Nu se percep cotizaţii, taxe de înscriere şi nu se acceptă sponsorizări. Grupul se finanţează prin contribuţii proprii. Nu este afiliat nici unui cult religios, nu sprijină şi nu contestă nici o cauză. Scopul este acela de a rămâne abstinenţi şi de a-i ajuta pe alţi alcoolici să ajungă la abstinenţă.

În cadrul grupului, abstinenţa se marchează cu medalioane, practică ce vine din istoria Asociaţiei Alcoolicilor Anonimi din SUA. Unul dintre fondatorii grupului AA, Clarence H. Snyder, din Cleveland, a început să poarte un medalion de argint din ziua în care a băut pentru ultima oară, 11 februarie 1938. La trecerea unui nou an de abstinenţă făcea o gaură în medalion. La moartea acestuia, medalionul a avut 46 de găuri. În cadrul asociaţiei AA, dăruirea de medalioane pentru abstinenţă se datorează unei călugăriţe, Sora Ignaţia. Ea dăruia beţivilor care aveau 5 zile de nebăut, după ce plecau din spital, un medalion cu ”Sfânta inimă a lui Iisus Hristos”, spunându-le că acesta reprezenta un angajament către Dumnezeu, către AA şi recuperare, şi că dacă aveau să bea, atunci aveau responsabilitatea de a-i returna înainte medalionul.

Grupul Alcoolicilor Anonimi Suceava poate fi contactat la adresa de e-mail speraasv@yahoo.com. Mai multe informaţii despre AA şi AA Suceava se găsesc pe pagina www.alcooliciianonimi.ro.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Convenţia Naţională a Alcoolicilor Anonimi are loc în acest an la Suceava.
 Vizualizări articol: 2569 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 2 voturi
Convenţia Naţională a Alcoolicilor Anonimi are loc în acest an la Suceava5.052

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Felicitari trimis de
(11 mai 2016, 21:15:13
Un lucru foarte bun ca exista la Suceava o astfel de asociatie. Sunt mii de alcoolici care au nevoie de ajutor.

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei

Reteta Zilei

Bucataria pentru toti Tarta rapidă cu șarlotă Este foarte ușor de făcut această tartă, necesită ingrediente puține și prepararea ei este rapidă. Este un desert ideal pentru o masă obișnuită în familie, dar dacă este decorată inspirat, poate servi cu succes drept minunată surpriză dulce și... Citeşte