Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 10 mai 2016 - Anul XXI, nr. 108 (6221)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,971 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,5892 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Mamă?

Și-a condamnat la moarte fiul de 11 luni refuzând internarea în spital

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Copilul în vârstă de 11 luni care a murit în comuna Fântânele din cauza leziunilor provocate de partenerul mamei sale, care l-a izbit de pereţi, n-a avut nici o şansă. Din păcate, cea care l-a condamnat a fost chiar mama lui, Lucia Lelcu, în vârstă de 18 ani, care, deşi după agresiune a venit cu bebeluşul la Spitalul de Urgenţă ”Sfântul Ioan cel Nou” din Suceava, a refuzat internarea, în ciuda insistenţelor medicilor.

Directorul de îngrijiri al spitalului, Doina Chirap, ne-a declarat, ieri, că în data de 21 aprilie a.c. copilul a fost prezentat la spital şi medicii au decis să-l interneze imediat, însă mama a refuzat categoric. ”Mama a fost avertizată că pune în pericol viaţa copilului, dar a semnat că îl ia acasă pe propria ei răspundere. Conform procedurii, spitalul a anunţat Poliţia Municipiului Suceava. În data de 4 mai a.c., copilul a fost adus din nou de ambulanţă, dar din păcate decedat”, ne-a spus Doina Chirap.

Managerul Serviciului de Ambulanţă Judeţean Suceava, dr. Alexandru Lăzăreanu, ne-a declarat că la solicitarea pentru acest caz a mers o ambulanţă de tip C, cu medic şi asistent. ”Echipajul a găsit copilul în stop cardio-respirator, a început manevrele de resuscitare şi a fost anunţată imediat poliţia, iar femeia a fost dusă de poliţişti la audieri”, a afirmat dr. Lăzăreanu. Manevrele de resuscitare au continuat, însă în ciuda eforturilor echipajului, copilul nu a mai putut fi salvat. Necropsia a stabilit că moartea a fost violentă, provocată de insuficienţa cardio-respiratorie acută, posibilă consecinţă a leziunilor meningo-cerebrale secundare unui traumatism cracio-cerebral cu fractură craniană, ce s-a putut produce prin lovire cu sau de corp dur şi impact cranian occipital drept, cel mai probabil prin cădere pe un plan dur, fără a se exclude şi o lovire de planuri dure. Cel mai probabil leziunile s-au putut produce în intervalul 18–21 aprilie 2016, se arată într-un comunicat al Inspectoratului de Poliţie al Judeţului (IPJ) Suceava.

 

Istoricul dramei

Iniţial, mama a declarat că leziunile au fost provocate de căderea copilului din pat. Ea le-a spus poliţiştilor că în ziua de 4 mai a.c. era, împreună cu bebeluşul, la locuinţa partenerului ei, Claudiu Ilie Rădi, în vârstă de 22 de ani. După ce a adormit bebeluşul, a plecat la un magazin, în curtea casei rămânând doar Claudiu Rădi.

La rândul său, acesta le-a spus poliţiştilor că a auzit plânsete în casă, iar când a intrat a găsit copilul căzut din pat. A anunţat imediat ambulanţa, care a preluat copilul în stare gravă pentru a-l transporta spre spital. Atunci, echipa operativă a poliţiei nu a identificat urme sau alte probe care să conducă la suspiciunea de comitere a vreunei fapte de natură penală, dar examenul necropsic a schimbat lucrurile.

Rădi a devenit principalul suspect în acest caz şi a fost arestat preventiv pentru o perioadă de 30 de zile de magistraţii de la Tribunalul Suceava, după ce anchetatorii au adunat probe împotriva sa pentru a documenta moartea bebeluşului.

Din primele date ale anchetei reiese că fapta s-a petrecut în perioada 18-21 aprilie, în incinta unui fost grajd din satul Sf. Ilie, comuna Şcheia, acolo unde Claudiu Ilie Rădi locuia cu Lucia Gabriela Lelcu şi cu fiul ei.

Într-una din zilele amintite, deranjat că micuţul plângea, Rădi l-a luat şi l-a trântit de un perete, după care şi-a continuat treburile ca şi cum nimic nu s-ar fi întâmplat. Bebeluşul a fost dus la spital, dar mama a refuzat internarea şi implicit tratamentul de specialitate. Starea copilului s-a agravat treptat, iar pe 4 mai a murit într-o locuinţă din satul Slobozia, comuna Fântânele, acolo unde îşi are domiciliul cel care l-a izbit de perete.

Ancheta a fost coordonată de un procuror criminalist din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Suceava, care a şi propus arestarea lui Claudiu Ilie Rădi, propunere însuşită de judecători.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Și-a condamnat la moarte fiul de 11 luni refuzând internarea în spital.
 Vizualizări articol: 7468 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 3.33/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 3.3 din 3 voturi
Și-a condamnat la moarte fiul de 11 luni refuzând internarea în spital3.353

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei