Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 10 mai 2016 - Anul XXI, nr. 108 (6221)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9761 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6567 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   2 imagini |   ø fişiere video

Cruzime

Doi câini ciobăneşti de stână, împuşcaţi fără milă de un fermier, la Plopeni

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Doi câini ciobăneşti carpatini, proprietatea unui crescător de animale din satul Plopeni, au fost împuşcaţi fără nici o milă de un individ, duminică, pe un teren din apropierea satului. La întreaga scenă a fost martor chiar proprietarul câinilor, care are o stână de oi şi capre în lunca râului Suceava, în apropierea punţii din zona satului Lisaura.

Incidentul s-a petrecut duminică după-amiază, în jurul orei 16, în timp ce Sorin Savin, proprietarul stânei şi al câinilor, se deplasa cu animalele în zona gropii de zgură a CET-ului. La un moment dat, din spusele păgubitului, autoturismul condus de Dumitru Stanciu, un alt proprietar de animale din zonă, a apărut în zona podului CFR şi a coborât din autoturism, împreună cu fiul său şi cu un alt tânăr. Sorin Savin a declarat că, „în timp ce doi câini mari ai mei şi unul mic se jucau pe un câmp din preajmă, bărbatul a coborât din maşină, a scos arma şi a tras două focuri în cei doi câini ciobăneşti mari. Căţeaua mare, de 3 ani, de rasă ciobănesc carpatin, a murit pe loc, fiind lovită în cap, iar cealaltă a fost rănită în pulpa piciorului din spate şi la un picior din faţă. S-a urcat apoi în maşină şi a dispărut (Dumitru Stanciu – n.r.), fără a avea timp să-l întreb măcar de ce a făcut asta.”

Unul dintre cei doi câini a fost dus de proprietar de urgenţă la medicul veterinar şi se află în tratament, însă pentru celălalt nu s-a mai putut face din păcate nimic.

 

Păgubitul spune că şi alţi câini au fost răpuşi de puşca „vânătorului”

Sorin Savin şi Dumitru Stanciu sunt de aceeaşi vârstă şi se cunosc din copilărie. Mai mult de atât, Sorin Savin spune că având aceeaşi ocupaţie cu consăteanul său, i-a dat acestuia de-a lungul timpului câini pentru stână şi nu-şi poate închipui de unde provine ura acestuia împotriva lui şi a animalelor sale. Savin spune că acum doi ani „vânătorul” i-a mai împuşcat o căţea folosită pentru pază la oi, însă familia sa nu a vrut să-i spună cine a tras cu puşca, tocmai pentru a nu escalada conflictul între cei doi. ”În total mi-a ucis în ultimii ani cinci câini, despre trei dintre ei aflând abia acum. Sunt nişte câini foarte inteligenţi şi credincioşi, am plâns după ei aşa cum am plâns după mama”, ne-a povestit cu lacrimi în ochi Sorin Savin. Mai mult de atât, bărbatul spune că nu e singurul păgubit de acest fel, alţi doi fermieri din zonă pierzându-şi doi câini sub tirul puştii individului.

 

Poliţiştii au deschis un dosar penal şi cercetează modul în care s-a produs incidentul

Sorin Savin a făcută o plângere penală la Poliţia oraşului Salcea pe numele bărbatului care a tras cu puşca asupra animalelor, poliţiştii adresându-se cu cereri de lămurire a morţii animalului către un medic şi Direcţiei Sanitar Veterinare Suceava. Cadavrul câinelui a fost examinat de un medic veterinar, tocmai pentru ca acesta să poată preciza modul în care au fost produse leziunile care au dus la moartea animalului. Fragmentele de alice recoltate în timpul necropsiei vor fi trimise unităţii de poliţie care va efectua cercetările, ca probe în dosar.

Pe numele celui care a împuşcat câinele a fost deschis un dosar penal pentru infracţiunea de omorâre a unui animal cu intenţie (Legea 205/2004) şi infracţiunea de uz de armă fără drept, prevăzută în Codul Penal. În timpul audierii celui care a provocat incidentul, acesta a declarat că a confundat câinii de stână ai proprietarului cu nişte câini vagabonzi, pe fondul de vânătoare din zona respectivă existând emisă o autorizaţie pentru combaterea animalelor dăunătoare. Proprietarul puştii are autorizaţie legală de deţinere a armei, fiind fost paznic de vânătoare la unul dintre fondurile de vânătoare din zonă.

Bărbatul păgubit spune că are de gând să se adreseze şi instanţei de judecată pentru a recupera dauna produsă prin împuşcarea câinelui ciobănesc. El spune că un asemenea câine poate valora chiar şi 1.000 de euro.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Doi câini ciobăneşti de stână, împuşcaţi fără milă de un fermier, la Plopeni.
 Vizualizări articol: 10758 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 4.50/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 4.5 din 4 voturi
Doi câini ciobăneşti de stână, împuşcaţi fără milă de un fermier, la Plopeni4.554

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei