Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 10 mai 2016 - Anul XXI, nr. 108 (6221)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6386 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Vineri, „Alături de Volin”

„Balerinul turbat”, spectacol caritabil pe scena suceveană pentru actorul Volin Costin

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Pe scena Casei de Cultură a Sindicatelor Suceava vor avea loc vineri, 13 mai, de la ora 17:00, prima reprezentaţie şi, de la ora 19:30, a doua reprezentaţie a spectacolului caritabil "Balerinul turbat" de Denis Panfilov, pentru a veni în sprijinul actorului Volin Costin, directorul artistic al Teatrului „Mihai Eminescu” Botoşani, care a suferit un accident vascular cerebral şi urmează un tratament de recuperare de lungă durată.Proiectul este realizat de Victoria Bucun şi Mihai Donţu. Adaptare text: Lucian Băleanu.

Actorul şi regizorul Mihai Donţu, care îl cunoaşte de 17 ani pe Volin Costin, acesta din urmă fiind cel care l-a determinat să rămână la teatrul botoşănean, ne-a spus că sucevenii care vor dori să vină la spectacol („sperăm să fie cât mai mulţi”) pot să doneze orice sumă de bani („intrarea este liberă”) într-o urnă care va fi amplasată la intrarea în sala de spectacol. „Tratamentul pe care îl urmează Volin în fiecare lună costă circa 2.000 de lei. Ar fi şanse mari de recuperare la o clinică din Truskovet – Ucraina, dar un tratament complet de 45 de zile costă circa 7.000 de euro, mult peste posibilităţile financiare ale familiei. De aceea, încercăm prin aceste spectacole caritabile, două spectacole au fost susţinute la Botoşani, vineri, 13 mai, vom fi la Suceava, urmează Iaşiul, pentru a-l ajuta pe Volin să se recupereze cât mai bine”, ne-a spus actorul Mihai Donţu, cunoscut publicului şi ca regizor. Născut în Basarabia, pe 20 noiembrie 1973, Mihai Donţu a studiat regie la Chişinău şi actorie la Iaşi. În anul 1999 a obţinut de două ori Premiul pentru cel mai bun actor în rol masculin, în festivaluri de teatru de la Sibiu şi Costineşti. Mişa Donţu, cum îi spun colegii, a debutat pe scena Teatrului "Mihai Eminescu" în urmă cu 17 ani, în rolul Chelul, din spectacolul "Mafia oamenilor energici", în regia lui Ion Sapdaru.

 

Toţi banii colectaţi de la spectatori vor fi donaţi pentru tratamentul actorului Volin Costin

Povestea spectacolului "Balerinul turbat", nominalizat la Festivalul Internaţional al Recitalurilor Dramatice „Valentin Silvestru”, se referă la viaţa unui artist, fie că este vorba de un cântăreţ de operă, de un balerin, de un actor. Cele „spuse” în spectacol sunt valabile chiar şi pentru un contabil sau un director de firmă. Foarte mulţi oameni îşi vor regăsi în acest text o parte din trăirile lor. Intrarea este liberă.

Toţi banii colectaţi de la spectatori vor fi donaţi pentru tratamentul actorului şi directorului artistic al Teatrului "Mihai Eminescu", Volin Costin, care a suferit în primăvara anului trecut un atac vascular cerebral. Volin Costin este absolventul Universităţii de Arte "George Enescu" din Iaşi, Facultatea de Teatru. Din anul 1994 este actor al Teatrului "Mihai Eminescu", iar din anul 2006 şi director artistic al acestuia. "Trăinicia unei adevărate prietenii nu se probează doar atunci când curge <lapte şi miere>, ci mai ales atunci când una din părţi se află în dificultate. De luni de zile, Volin Costin, directorul artistic al Teatrului <Mihai Eminescu> Botoşani, se află într-o accentuată suferinţă a trupului. Dar la puterea sufletului său se adaugă, nu încape nici o îndoială, şi energia care îi vine dinspre prietenia colegilor", a declarat Traian Apetrei, director general al teatrului, care mulţumeşte anticipat “tuturor celor ce vor dori să fie alături de noi pentru susţinerea colegului Volin Costin”.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului „Balerinul turbat”, spectacol caritabil pe scena suceveană pentru actorul Volin Costin.
 Vizualizări articol: 1980 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 3 voturi
„Balerinul turbat”, spectacol caritabil pe scena suceveană pentru actorul Volin Costin5.053

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei