Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
luni, 9 mai 2016 - Anul XXI, nr. 107 (6220)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9762 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6699 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   7 imagini |   ø fişiere video

Premieră în Moldova

Două expoziţii chinologice internaţionale Bucovina Dog Show vor avea loc în parcarea centrului comercial Shopping City Suceava

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Săptămâna aceasta, timp de două zile, sucevenii vor putea urmări un spectacol fascinant, în care vedetele vor fi cei mai buni prieteni ai omului, pentru că sute de câini de rasă, cu origini din întreaga lume, vor fi prezenţi la cel mai important eveniment chinologic din regiunea Moldovei.

În perioada 14-15 mai 2016, Asociaţia Chinologică (ACH) a judeţului Suceava, în parteneriat cu Shopping City Suceava, organizează un amplu eveniment chinologic sub denumirea generică de Bucovina Dog Show 2016.

Cristian Moroşanu, preşedintele ACH Suceava, a subliniat:“Ediţia din acest an a Bucovina Dog Show reprezintă o premieră absolută pentru judeţul Suceava, ba chiar pentru întreaga regiune a Moldovei – două expoziţii internaţionale de tip CACIB. Suntem alături de alte 13 oraşe din România care găzduiesc expoziţii internaţionale de tip CACIB, precum Timişoara, Târgu Mureş, Bucureşti, Cluj-Napoca, Satu Mare, cu o renumită tradiţie chinologică. Faptul că se întâmplă şi la Suceava o asemenea expoziţie chinologică este urmare a aprecierilor de care ne-am bucurat din partea Asociaţiei Chinologice Române, la ediţiile anterioare”.

Timp de două zile, sâmbătă, 14 mai, şi duminică, 15 mai, sucevenii vor putea urmări câteva rase de câini mai puţin prezente la expoziţiile chinologice din România: Welsh Corgi Pembroke (din care fac parte şi câinii reginei Angliei), Tchiorny Terrier (Terrier negru rusesc), Coban Copegi (Ciobănesc turcesc), Komondor (Ciobănesc maghiar), American Toy Terrier (Terrier jucărie american), Ogar afgan, Chihuahua, Copoi slovac. De asemenea, spectatorii vor putea fi martori la un spectacol chinologic de înaltă ţinută, la care va contribui prezenţa a numeroase canise profesioniste din România şi din străinătate şi a unor arbitri chinologi profesionişti.

„Este a 8-a ediţie a concursurilor chinologice organizate de Asociaţia Chinologică a judeţului, pe care o găzduim la Shopping City Suceava. Anul acesta, spre deosebire de ceilalţi ani, avem două concursuri internaţionale. Vom pune la dispoziţie aceleaşi condiţii excepţionale pentru România – ringuri mochetate, acces la toate facilităţile şi aşteptăm cu nerăbdare publicul şi membrii asociaţiei”, a declarat Mircea Petrariu, managerul centrului comercial care a devenit gazda tradiţională a acestor evenimente cu mare priză la public.

Până acum şi-au anunţat prezenţa peste 200 de participanţi, remarcabil fiind că la numărul 100 câinele înscris în expoziţie este din Finlanda, un motiv de mândrie pentru organizatorii suceveni, fiind cunoscută valoarea chinologiei din ţările nordice.

„Dacă acum 10-15 ani aveam pete albe în harta chinologică a judeţului, mai ales în zona Vatra Dornei, Câmpulung Moldovenesc, acum se observă şi în aceste oraşe un ferment chinologic important, fenomen îmbucurător. S-a mărit numărul de rase, de exemplare, de canise, Suceava polarizând activitatea chinologică din întreg nord-estul ţării, în condiţiile în care oraşe mai mari, precum Iaşi sau Bacău, nu organizează nici un eveniment chinologic anul acesta”, a adăugat Cristian Moroşanu, preşedintele  Asociaţia Chinologice a judeţului Suceava.

Pe parcursul celor două zile, spectatorii sunt aşteptaţi să deguste delicioase produse tradiţionale româneşti la terasele special amenajate în parcarea Shopping City Suceava, iar iubitorii de animale au ocazia să achiziţioneze pentru prietenii lor necuvântători accesorii, cosmetice şi hrană de la standurile special amenajate. Copiii vor participa la ateliere educative de creaţie, în cadrul cărora vor putea confecţiona din obiecte art craft, accesorii pentru căţei şi vor învăţa numeroase lucruri despre îngrijirea căţeilor de rasă prezenţi în expoziţie.

Evenimentul chinologic sus-menţionat este şi o oportunitate de iniţiere în tainele uneia dintre cele mai frumoase prietenii din istoria omenirii: parteneriatul om-câine.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Două expoziţii chinologice internaţionale Bucovina Dog Show vor avea loc în parcarea centrului comercial Shopping City Suceava.
 Vizualizări articol: 3057 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 3.67/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 3.7 din 3 voturi
Două expoziţii chinologice internaţionale Bucovina Dog Show vor avea loc în parcarea centrului comercial Shopping City Suceava3.753

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei