Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
luni, 9 mai 2016 - Anul XXI, nr. 107 (6220)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,971 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,5892 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Concert la Iulius Mall

Artiştii Filarmonicii Botoşani şi soprana Mediana Vlad, aplaudaţi minute în şir de publicul sucevean

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Artiştii Filarmonicii de Stat Botoşani şi soprana Mediana Vlad au fost aplaudaţi minute în şir de publicul sucevean sâmbătă seară, 7 mai, când au susţinut un Concert extraordinar de Paşte, în zona food court din Iulius Mall Suceava. Filarmonica de Stat Botoşani s-a aflat pentru a doua oară la Iulius Mall Suceava, după primul concert simfonic, susţinut de Ziua Îndrăgostiţilor, când au încântat publicul cu piese clasice de mare popularitate.

De această dată, la concert, printre spectatori s-au numărat melomani care au fost şi la primul spectacol oferit de artiştii botoşăneni, dar şi oameni care se aflau sâmbătă întâmplător prin zona food court din Iulius Mall Suceava şi care au rămas să-i urmărească pe artişti. Mai întâi i-au urmărit pe artişti la repetiţii, după care au rămas să se bucure de muzică şi în timpul concertului.

Publicul a fost încântat de varietatea de stiluri muzicale abordate de artişti, iar vocea sopranei Mediana Vlad i-a cucerit pe deplin. Mediana Vlad este licenţiată a Universităţii Naţionale de Muzică Bucureşti, unde a absolvit şi cursurile de master şi a obţinut, în 2010, înaltul titlu academic de Doctor în Muzică pentru prezentarea temei „Portretul emoţional al sopranei de coloratură dramatică în bel canto-ul italian”. A urmat de asemenea cursuri de măiestrie sub îndrumarea sopranei Mariana Nicolesco şi a studiat muzică americană, cu specializare în musical, la Moravian College, Bethlehem, Pennsylvania, SUA. Din iulie 2004 este solistă a Teatrului de Operetă şi Musical „Ion Dacian”.

În concertul de sâmbătă, de la Iulius Mall Suceava, artiştii au îmbinat ritmurile clasice, interpretate de artiştii talentaţi din cadrul orchestrei simfonice, cu vocea sopranei Mediana Vlad. Sub bagheta dirijorului Tiberiu Oprea, instrumentiştii au interpreta partituri celebre, spre încântarea publicului. Programul spectacolului orchestrei Filarmonicii de Stat Botoşani, susţinut pe scena special amenajată din zona food court din Iulius Mall Suceava, a inclus pasaje din opere celebre, precum: „Voci de primăvară” (J. Strauss), „Romeo şi Julieta” (Ch. Gounod), „Spărgătorul de nuci” şi „Lacul lebedelor” (P.I. Ceaikovski), „Exsultate, Jubilate” (W.A. Mozart), „West Side Story” (L. Bernstein), „Cavaleria uşoară” (Fr. Suppé), „Faust” (Ch. Gounod), „Cavalleria rusticana” (P. Mascagni), „Coppélia” (L. Delibes) şi Dans Slav nr. 8 (A. Dvořák).

Sucevenii s-au bucurat pe deplin de cadoul muzical de excepţie oferit de Iulius Mall Suceava. La final, ridicat în picioare, publicul i-a răsplătit pe artişti cu aplauze, marcând, astfel, încheierea celui de-al doilea spectacol de muzică clasică de o asemenea anvergură găzduit de Iulius Mall Suceava. 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Artiştii Filarmonicii Botoşani şi soprana Mediana Vlad, aplaudaţi minute în şir de publicul sucevean.
 Vizualizări articol: 2561 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 3 voturi
Artiştii Filarmonicii Botoşani şi soprana Mediana Vlad, aplaudaţi minute în şir de publicul sucevean5.053

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei