Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 5 mai 2016 - Anul XXI, nr. 104 (6217)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,971 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,5892 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

În instanţă

Severin Tcaciuc, condamnat la 4 ani de închisoare după contopirea tuturor pedepselor

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

După contopirea tuturor condamnărilor pronunţate de diferite instanţe judecătoreşti din ţară, Judecătoria Suceava a decis ieri că omul de afaceri Severin Tcaciuc trebuie să execute în total 4 ani de închisoare. Din această pedeapsă i se vor scădea perioadele în care a stat în arest preventiv şi în penitenciarul din Botoşani, adică ceva mai bine de 1 an şi 6 luni. Dacă această condamnare finală de 4 ani de închisoare va rămâne definitivă, pe numele lui Severin Tcaciuc va fi emis un nou mandat de arestare preventivă şi, cel mai probabil, omul de afaceri sucevean va fi dat din nou în urmărire internaţională. În acest context, el ar mai avea de executat restul de pedeapsă, adică nu mai mult de câteva luni de închisoare.

În acest moment, Severin Tcaciuc se află la Viena, de unde coordonează o parte din activităţile firmelor aflate pe numele copiilor. Severin Tcaciuc s-a întors în Austria la scurt timp după ce a ieşit din Penitenciarul Botoşani, iar de atunci nu a mai revenit în ţară.

 

Truck Trans, firma prin care s-au derulat cele mai multe nereguli

Severin Tcaciuc a fost condamnat în mai multe dosare penale, în cea mai mare parte pentru infracţiuni de ordin economic.

Ultimul dosar aflat pe rolul instanţelor sucevene s-a încheiat în urmă cu aproximativ 2 ani, iar ancheta procurorilor Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Suceava a vizat infracţiuni comise de Severin Tcaciuc, prin intermediul firmelor coordonate de el, în perioada 1996 - decembrie 2002.

Potrivit anchetatorilor, cele mai multe dintre infracţiunile soţilor Tcaciuc s-au derulat prin firma SC Truck Trans SRL Bosanci.

Prin intermediul acestei firme, Severin Tcaciuc ar fi prejudiciat bugetul de stat cu peste 43 de miliarde de lei vechi.

În dosarul trimis Judecătoriei Suceava, procurorii vorbesc şi despre ilegalităţile comise de Severin Tcaciuc după ce a pus mâna pe autogara din Fălticeni.

În anul 2000, controversatul afacerist din Bosanci a cumpărat prin SC Truck Trans SRL autogara SC Caravan Auto SA de la Fălticeni.

Severin Tcaciuc a vândut autobuzele către cei 30 de şoferi care lucrau pe ele, determinându-i să îşi înfiinţeze fiecare asociaţii familiale de transport auto de persoane şi apoi să semneze contracte de colaborare între ei şi SC Truck Trans SRL.

Ratele din vânzarea autobuzelor, încasate numerar, nu au fost înregistrate în casă ca bani provenind din vânzări de bunuri, metodă prin care afaceristul s-a sustras de la plata TVA colectată şi a impozitului pe profit.

 

Alte infracţiuni pentru care s-a pronunţat ultima condamnare

Printre altele, procurorii Parchetului Curţii de Apel Suceava au arătat că soţii Tcaciuc şi-ar fi însuşit ilegal, în perioada iunie 2000 – iunie 2001, din casieria SC Bucovina Turism SA Suceava (firmă preluată de la FPS), circa 3,3 miliarde de lei vechi, fără documente legale şi în mod nejustificat.

Această sumă, se precizează în rechizitoriu, „au folosit-o în scopuri contrare intereselor societăţii şi în folosul lor propriu ori pentru a favoriza alte societăţi la care aveau interese directe, aflându-se tot în administrarea lor”.

De asemenea, pentru a obţine un împrumut de 2,5 miliarde de lei vechi, soţii Tcaciuc au girat cu bunurile SC Bucovina Turism, deşi acestea nu erau achitate integral către FPS. Ilegalităţi asemănătoare au fost comise şi printr-o altă firmă a familiei Tcaciuc, SC Transport Auto Severin SA Vatra Dornei, societate preluată tot de la FPS, al cărei acţionar majoritar era Aneta Tcaciuc, administrator fiind soţul ei, Severin Tcaciuc. Acesta din urmă, în perioada septembrie-decembrie 2000, au stabilit anchetatorii, a retras din disponibilul bănesc al firmei aproape 4 miliarde de lei vechi, bani pe care i-a transferat fizic la sediul SC Severin SRL Bosanci.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Severin Tcaciuc, condamnat la 4 ani de închisoare după contopirea tuturor pedepselor.
 Vizualizări articol: 10696 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 4.67/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 4.7 din 3 voturi
Severin Tcaciuc, condamnat la 4 ani de închisoare după contopirea tuturor pedepselor4.753

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei