Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 5 mai 2016 - Anul XXI, nr. 104 (6217)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,971 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,5892 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   2 imagini |   ø fişiere video

De luna viitoare

Avioanele pot ateriza pe aeroportul Suceava şi la o vizibilitate de peste trei ori mai redusă ca în prezent

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

 Sistemul ILS de dirijare a aeronavelor la sol în condiţii de vizibilitate redusă a fost instalat de ROMATSA pe aeroportul ”Ștefan cel Mare” din Suceava şi va fi operaţional din data de 23 iunie a.c.. ILS (Instrument Landing System) este cel mai important şi util mijloc de navigaţie care asigură o apropiere de precizie a aeronavei, indiferent dacă manevra este făcută manual sau automat. Preşedintele Consiliului Judeţean Suceava, Cătălin Nechifor, şi directorul aeroportului, Ioan Măriuţa, au prezentat, ieri, noul sistem de navigare şi avantajele acestuia. Nechifor a arătat că ILS  oferă permanent şi cu exactitate poziţia aeronavei pe direcţia de aterizare şi panta de coborâre spre pistă, datorită unor emiţătoare radio. Asta permite pilotului să aterizeze şi în condiţii meteo dificile, de ceaţă intensă, des întâlnită la Suceava de toamna târziu până în primăvară. Dacă în condiţii obişnuite vizibilitatea la aterizare trebuie să fie de 1.200 metri pe orizontală şi de 60 metri pe vertical, aceste limitări dispar datorită ILS. Cu acest sistem, folosit pe aeroporturile din toată lumea, vizibilitatea necesară pe orizontală este de 350 de metri, iar cea pe verticală de 30 de metri. ”În 2013 şi în perioada cât a mai fost deschis aeroportul în 2014 am avut foarte multe curse ratate pe motiv de ceaţă. Cu ILS şi celelalte sisteme şi echipamente cu care aeroportul este dotat, rezolvăm această problemă”, a afirmat preşedintele Nechifor.

 

Gradul de încărcare pe cursele Suceava-Bucureşti şi retur a crescut la 76%

În data de 23 iunie Romatsa va încheia toate procedurile de calibrare, conform contractului, şi sistemul va fi operaţional.

Atât Nechifor, cât şi Măriuţa au mai spus că ”în curând” vor anunţa şi alte curse externe de la şi spre Suceava, destinaţiile următoare fiind Italia - Roma şi Milano sau Torino, Belgia - Bruxelles şi Spania - probabil Madrid. Ioan Măriuţa a afirmat că ”în maximum 10 zile vom avea veşti”, dar a refuzat să dea orice alte informaţii.

În ceea ce priveşte traficul actual, conform celor doi oficiali, gradul de încărcare a aeronavelor TAROM care operează zborurile zilnice Suceava - Bucureşti a ajuns la 76%, cu peste 1.400 pasageri procesaţi lunar. În perioada 18 iunie-16 septembrie, o cursă charter va opera săptămânal pe destinaţia Antalia, iar din 19 august vor fi patru curse săptămânal Suceava - Londra.

Aeroportul din Suceava are pistă nouă de aterizare/decolare în lungime de 2.460 m şi lăţime de 45 m, căi de rulare în lungime de 120 m, lăţime de 23 m cu acostamente, platformă de îmbarcare/debarcare în lungime de 275,5 m şi lăţime de 113,5m, turn de control nou cu o înălţime de 19,15 m şi un sistem de balizaj modernizat - CAT II.  Aerogara a fost de asemenea modernizată pentru creşterea calităţii serviciilor de pasageri la Aeroportul Suceava. Toate informaţiile legate de orarul zborurilor şi facilităţile aeroportului pot fi accesate la adresa http://www.aeroportsuceava.ro/ro/.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Avioanele pot ateriza pe aeroportul Suceava şi la o vizibilitate de peste trei ori mai redusă ca în prezent.
 Vizualizări articol: 8558 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 3.67/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 3.7 din 6 voturi
Avioanele pot ateriza pe aeroportul Suceava şi la o vizibilitate de peste trei ori mai redusă ca în prezent3.756

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei