Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 4 mai 2016 - Anul XXI, nr. 103 (6216)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,971 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,5892 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Cumpărături mai multe

Gunoiul menajer produs de suceveni de Paşte, cu 15% mai mult ca în alţi ani

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Cantităţile de gunoi menajer produse de suceveni în perioada sărbătorilor de Paşti sunt cu aproape 15% mai mari decât anul trecut, conform unei situaţii a activităţii de salubrizare efectuată în municipiul reşedinţă de judeţ.

Viceprimarul Lucian Harşovschi a precizat că în perioada 27 aprilie – 2 mai au fost colectaţi aproape 1.600 de metri cubi de gunoi menajer, cele mai mari cantităţi fiind înregistrate în zilele dinaintea Paştelui, când toată lumea era ocupată cu pregătirile pentru zilele de sărbătoare.

„Cea mai mare cantitate de gunoi menajer a fost colectată joi, 28 aprilie – aproape 300 de metri cubi, dar şi în zilele de 1 şi 2 mai deşeurile menajere de care s-au debarasat sucevenii au fost destul de însemnate în cantitate – cam 200 de mc zilnic. Echipajele firmelor de salubrizare menajeră au lucrat în fiecare zi, uneori ridicând gunoiul şi de trei ori într-o zi, acolo unde a fost necesar”, a menţionat viceprimarul sucevean.

Cantităţile mari de gunoi menajer produs de suceveni în perioada de dinaintea Paştelui sunt datorate atât tradiţionalei curăţenii de Paşte, când majoritatea renunţă şi la vechiturile care le ocupau inutil loc prin casă, cât şi creşterii volumului de cumpărături efectuate, după cum rezultă din studiile efectuate la nivel naţional.

Conform unui studiu efectuat de GFK, dorinţa de cumpărare a românilor se află  la cel mai ridicat nivel din ultimii 8 ani, motivată fiind de faptul că dispun de mai mulţi bani de cheltuială după creşterile salariale şi reducerile de taxe – reducerea TVA cu 4 procente, sau chiar cu 15 procente, în cazul produselor alimentare.

Cu toate aceste creşteri, puterea de cumpărare a românilor este una dintre cele mai mici din Europa, aşa că majoritatea se limitează la traiul zilnic, încât aproape 90% din bugetul românilor merge pe hrană şi băuturi. Pentru îngrijirea personală sau a locuinţei se cheltuiesc ceva mai mult de 10% din banii disponibili.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Gunoiul menajer produs de suceveni de Paşte, cu 15% mai mult ca în alţi ani.
 Vizualizări articol: 2283 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Gunoiul menajer produs de suceveni de Paşte, cu 15% mai mult ca în alţi ani0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei