Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 4 mai 2016 - Anul XXI, nr. 103 (6216)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,971 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,5892 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Final de sezon rece

Furnizarea căldurii în Suceava, oprită din a treia zi de Paşte

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Calorifereledin locuinţele sucevenilor racordaţi la sistemul centralizat nu mai furnizează căldură începând de ieri dimineaţă. Practic, în a treia zi de Paşte, pe 3 mai,noul operator de termoficare, Thermonet, a încheiat primul sezon de asigurare a căldurii în municipiul Suceava, preluat „din mers” de la Termica, în data de 15 octombrie 2015, când deja se furniza căldură de câteva zile, din cauza condiţiilor meteo nefavorabile. Chiar dacă, oficial, sezonul rece din România durează cinci luni, pentru suceveni asigurarea căldurii în locuinţe a durat aproape şapte luni, de la început de octombrie la început de mai.

„Am solicitat de luni seara firmei Bioenergystoparea furnizăriide energie termică. Din inerţia sistemului, căldura a mai ajuns în caloriferele sucevenilor până marţi dimineaţa. De acum furnizăm doar apă caldă”, a declarat directorul general al Thermonet Suceava, Mugur Corlăţan.

Primul sezon de asigurare a căldurii de către noul operator de termoficare, care a preluat prin licitaţie gestiunea sistemului centralizat, s-a dovedit a fi unul destul de „blând”, fără temperaturi extreme şi fără probleme grave, singura excepţie fiind avaria de pe magistrala de termoficare care alimentează oraşul, din primele zile.

Pe 20 octombrie, la numai cinci zile de la începerea activităţii noului operator de termoficare, pe Calea Unirii, la câţiva zeci de metri de intersecţia cu strada care duce spre Piaţa Mare, a fost descoperită o avarie la magistrala II de termoficare, care asigură energia termică în cartierele Obcini, George Enescu, Zamca, Areni şi Centru. Problema a fost remediată în mai puţin de 24 de ore.

„După un asemenea început <promiţător>, am avut emoţii cu privire la ce putea să urmeze. Nu a fost uşor, pentru că pe durata întregului sezon rece am avut de remediat peste 300 de avarii, de diferite dimensiuni – unele afectau doar câteva apartamente dintr-o scară de bloc, altele câteva blocuri. Dar nici una nu a fost de amploare mai mare şi remedierea s-a făcut extrem de operativ, pentru un disconfort minim al beneficiarului final. De acum tragem linie, vedem ce a fost bine, ce a fost rău, unde mai putem interveni să schimbăm ceva, să facem o strategie pe termen lung. Unii ar spune că odată cu oprirea furnizării căldurii, greul a trecut. Din contra, de abia începe”, a spus  directorul Thermonet, care vrea ca în vară, în colaborare cu Primăria Suceava, să fie demarate o serie de lucrări de îmbunătăţire a sistemului de termoficare.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Furnizarea căldurii în Suceava, oprită din a treia zi de Paşte.
 Vizualizări articol: 2307 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Furnizarea căldurii în Suceava, oprită din a treia zi de Paşte0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei