Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 4 mai 2016 - Anul XXI, nr. 103 (6216)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9753 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6364 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Centrul Regional Suceava

Acţiuni de prevenire şi combatere a traficului de persoane în mai multe şcoli din judeţ

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Centrului Regional Împotriva Traficului de Persoane Suceava a desfăşurat în ultima perioadă numeroase activităţi de informare în şcolile gimnaziale şi liceele din mediul rural şi urban, în cele două judeţe de competenţă, Suceava şi Botoşani, în cadrul Campaniei naţionale de prevenire a traficului de persoane "Cere ajutor, nu cerşi!". Totodată, Centrul Regional Suceava a desfăşurat sesiuni de instruire cu specialişti din cadrul primăriilor şi centrelor de plasament, precum şi workshopuri cu reprezentanţii instituţiilor cu atribuţii de prevenire şi combatere a traficului de persoane pe plan local.

La Şcoala Gimnazială „Dimitrie Pacurariu” Şcheia şi Şcoala Gimnazială Zamostea au fost derulate proiecte educaţionale în cadrul cărora elevii au realizat o expoziţie cu lucrări artistico-plastice prin care şi-au exprimat mesajul lor antitrafic. Câştigătorii concursurilor au fost premiaţi de Centrul Regional Suceava cu ghiozdane, tricouri, şepci, brăţări şi rechizite şcolare cu mesajul campaniei „Cere ajutor, nu cerşi!”.

Subcomisarul de poliţie Liliana Orza, coordonatorul Centrului Regional Împotriva Traficului de Persoane Suceava, ne-a spus că „întrucât unul din obiectivele proiectului vizează reducerea vulnerabilităţii comunităţilor cu potenţial victimologic ridicat, inclusiv a persoanelor de etnie romă, specialişti din cadrul Centrului Regional Suceava au realizat o activitate de informare la nivelul comunei Pătrăuţi. La această acţiune au participat reprezentanţi ai cultelor religioase, ai comunităţii rome, ai postului de poliţie local, ai instituţiilor şcolare, dar şi ai primăriei. Dezbaterea realizată a urmărit creşterea gradului de conştientizare cu privire la traficul de persoane, identificarea principalelor cauze ale vulnerabilităţii, precum şi găsirea posibilelor soluţii la nivelul grupului ţintă existent la nivelul acestei comunităţi”.

În parteneriat cu Poliţia Locală Suceava au fost distribuite 80 de afişe cu mesaj antitrafic, acestea fiind postate în locuri de maximă vizibilitate în centrul oraşului, la avizierele principalelor instituţii de pe raza judeţului Suceava şi în mijloacele de transport în comun. În incinta Aeroportului Internaţional ,,Ştefan cel Mare” Suceava se derulează zilnic filmul documentar realizat în cadrul campaniei pe ecranele poziţionate în sala de aşteptare a unităţii, fiind postate şi afişe cu mesaj antitrafic pe panourile publicitare. Agenţia Naţională împotriva Traficului de Persoane este coordonator naţional al aplicării politicilor în domeniul luptei împotriva traficului de persoane, având rolul de a desfăşura activităţi de prevenire şi monitorizare a acestui fenomen infracţional.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Acţiuni de prevenire şi combatere a traficului de persoane în mai multe şcoli din judeţ.
 Vizualizări articol: 2548 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Acţiuni de prevenire şi combatere a traficului de persoane în mai multe şcoli din judeţ0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei