Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
sâmbătă, 30 apr 2016 - Anul XXI, nr. 102 (6215)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9764 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,65 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Hotărâre definitivă

Cinci inculpaţi în arest, doi puşi în libertate, în cazul de contrabandă din Piaţa Mare a Sucevei

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Cinci inculpaţi au mai rămas după gratii, arestaţi preventiv, în dosarul de contrabandă care vizează în jur de 20 de persoane acuzate că depozitau ţigări şi alcool în mai multe anexe din spatele Pieţei Mari din municipiul Suceava. Tribunalul Suceava a analizat, ieri, contestaţiile depuse de cele şapte persoane arestare preventiv sâmbăta trecută, iar în cazul a două femei magistraţii au stabilit să ia o măsură mai blândă, înlocuind arestul preventiv cu măsura controlului judiciar.

Luminiţa Nechita, în vârstă de 43 de ani, şi Liliana Ciuraru, în vârstă de 38 de ani, ambele din municipiul Suceava, sunt cele două inculpate care îşi vor petrece sărbătorile de Paşti acasă. Decizia de ieri a Tribunalului Suceava este definitivă. Ele se vor afla în următoarele 60 de zile sub măsura controlului judiciar, având impuse mai multe obligaţii şi restricţii.

În acelaşi dosar, Tribunalul Suceava a decis să respingă contestaţiile depuse de  Doina Nechita, în vârstă de 48 de ani,  Adrian Petru Ciuraru, în vârstă de 47 de ani, Ionel Eugen Danu, de 45 de ani, toţi din municipiul Suceava, precum şi a inculpaţilor Nicolae Barbă, în vârstă de 52 de ani, Viorica Gavrilovici, de 49 de ani, ambii din Bosanci. Asta înseamnă că mandatele de arestare pentru 30 de zile emise de Judecătoria Suceava pe numele celor cinci rămân definitive.

 

Anchetă complexă, de câteva luni, împotriva contrabandei din Piaţa Mare 

Acţiunea de destructurare a contrabandiştilor care acţionau în Piaţa Mare a fost una complexă şi s-a desfăşurat în mai multe etape. Anchetatorii au adunat probatoriu încă din vara anului trecut, din cercetări rezultând că un numeros grup de persoane depozitează ţigări şi alcool de provenienţă ucraineană pe două proprietăţi din spatele Pieţei Mari, marfă care apoi este vândută în piaţă şi în alte locaţii.

Primele descinderi au fost pe 13 aprilie, când poliţiştii au efectuat percheziţii care au vizat patru ansambluri de imobile, dar şi mai multe boxe şi anexe din apropierea acestora.

În urma percheziţiilor efectuate, au fost ridicate ţigări în valoare de circa 540.000 de lei şi alcool de contrabandă evaluat la 150.000 de lei.

După aceste percheziţii din 13 aprilie, au urmat alte descinderi, pe 22 aprilie. De această dată s-au făcut percheziţii acasă la suspecţi, care au fost ridicaţi şi duşi la sediul Parchetului de pe lângă Judecătoria Suceava pentru a fi audiaţi de procurorul de caz. În urma percheziţiilor domiciliare de pe 22 aprilie au fost ridicate în vederea continuării cercetărilor alte 61.000 de bucăţi ţigarete, de diferite mărci, produse în Ucraina, 68.902 lei şi 820 de euro, două microbuze de transport marfă, 20 de telefoane mobile și diverse înscrisuri.

Toţi suspecţii din acest dosar se bucură de prezumţia de nevinovăţie, până la o decizie definitivă a instanţelor de judecată.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Cinci inculpaţi în arest, doi puşi în libertate, în cazul de contrabandă din Piaţa Mare a Sucevei.
 Vizualizări articol: 6009 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Cinci inculpaţi în arest, doi puşi în libertate, în cazul de contrabandă din Piaţa Mare a Sucevei0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei