Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 27 apr 2016 - Anul XXI, nr. 99 (6212)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9761 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6567 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Acord de mediere

Un hoţ „pensionar”, în vârstă de 64 de ani, a scăpat de o nouă condamnare după ce victima şi-a retras plângerea în ultima fază a procesului

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Un bărbat în vârstă de 64 de ani, din municipiul Suceava, cunoscut cu antecedente penale în materie de furturi, a scăpat de o nouă condamnare în ultima fază a procesului în care a fost judecat. Inculpatul, Gheorghe Cojocariu, primise iniţial, la Judecătoria Rădăuţi, o pedeapsă de 1 an şi 8 luni de închisoare, pedeapsă rezultată şi dintr-o condamnare anterioară. Acum două zile însă, Curtea de Apel Suceava a admis încetarea procesului penal împotriva inculpatului, ca urmare a intervenirii unui acord de mediere între părţi. Practic, partea vătămată din acest dosar a decis să-l ierte pe inculpat, fapt permis de Codul Penal. 

Fapta pentru care a fost judecat Gheorghe Cojocariu a fost comisă pe 12 august 2014. Atunci, Poliţia oraşului Siret a fost sesizată că unei femei în vârstă de 64 de ani, Maria O., din Bălcăuţi, i s-a furat o borsetă în care aceasta avea mai multe documente, precum şi bani. Furtul a fost comis în Piaţa agroalimentară din Siret, unde femeia avea produse la vânzare. Din ancheta efectuată la vremea respectivă a rezultat că femeia a lăsat borseta pe taraba unde vindea, iar la un moment dat a început să strige după ajutor, geanta dispărând. Norocul victimei a fost că în apropiere era un ofiţer criminalist în civil de la Poliţia oraşului Siret, care l-a prins şi imobilizat pe bărbatul în vârstă de 64 de ani.

În luna septembrie a anului trecut, acelaşi Gheorghe Cojocariu a fost prins în flagrant după ce a pătruns într-o maşină, de către un echipaj al Poliţiei municipiului Suceava. Bărbatul era filat de câteva zile de poliţişti, fiind suspect de comiterea a cel puţin cinci furturi şi tentative de furt din maşini.

 

Posibilitatea împăcării hoţilor recidivişti cu victimele, foarte discutabilă

Posibilitatea împăcării dintre hoţi şi victime chiar şi pe parcursul procesului, după luni de zile de anchetă, este contestată de foarte mulţi procurori şi poliţişti. Aceştia au explicat că nu este normal ca hoţii recidivişti să se poată împăca cu victimele, asta pentru că, şi sunt exemple concrete în aceste sens, după ce se întorc în libertate se reapucă de furat. În acest fel, apar noi victime şi anchetatorii îşi văd munca de anchetă irosită. De cele mai mute ori, aceste împăcări, prin acorduri scrise, se fac pe bani, victimele primind sume importante pentru a le semna. Riscul mare este ca cei care nu vor să se împace să se trezească supuşi la presiuni, cum a fost de altfel un caz recent la Câmpulung Moldovenesc. 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Un hoţ „pensionar”, în vârstă de 64 de ani, a scăpat de o nouă condamnare după ce victima şi-a retras plângerea în ultima fază a procesului.
 Vizualizări articol: 3610 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 4.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 4.0 din 1 vot
Un hoţ „pensionar”, în vârstă de 64 de ani, a scăpat de o nouă condamnare după ce victima şi-a retras plângerea în ultima fază a procesului4.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei

Reteta Zilei

Bucataria pentru toti Supa de secărică (de post) Supa de chimen sau secărică este foarte simplă și are o aromă distinctă, inconfundabilă. Se servește cu crutoane de pâine bine rumenite în ulei și mult pătrunjel verde tocat. Este, deopotrivă, un preparat obișnuit și un tratament popular... Citeşte