Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 27 apr 2016 - Anul XXI, nr. 99 (6212)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9758 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6712 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Acuzaţii grave

Mandate europene de arestare pentru jafuri în bandă organizată şi trafic de droguri

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Un tânăr de 26 de ani şi un bărbat de 36 de ani au ajuns în arestul Inspectoratului de Poliţie Judeţean (IPJ) Suceava zilele trecute, în baza unor mandate europene de arestare, primul fiind acuzat de trafic de droguri în Spania, iar al doilea de participarea la mai multe jafuri în bandă organizată şi furturi de seifuri, în Belgia.

Un mandat european ajuns zilele trecute la Curtea de Apel Suceava a fost emis de autorităţile judiciare spaniole pe numele lui Iulian Marchidan, în vârstă de 26 de ani, cu domiciliul în comuna suceveană Preuteşti. Vinerea trecută, tânărul a fost blocat în trafic pe DJ 208 din localitatea de domiciliu şi săltat de poliţiştii Serviciului de Investigaţii Criminale Suceava. Pe numele său autorităţile judiciare din Spania au emis un mandat european de arestare pentru săvârşirea infracţiunilor de trafic de droguri şi aderare la un grup infracţional organizat. Tânărul este acuzat că, în cursul anului 2015, în mai multe localităţi din Spania, în calitate de membru într-o organizaţie criminală, a desfăşurat activităţi de trafic de droguri.

El este acuzat de comiterea infracţiunilor de „delict împotriva sănătăţii publice” şi „delict de a fi membru într-o organizaţie criminală”, după Codul Penal spaniol.

Tânărul a fost arestat provizoriu, pe o perioadă de 15 zile, iar pe 4 mai urmează ca judecătorii să se pronunţe şi asupra cererii de extrădare.

Al doilea mandat european de arestare a fost emis pe numele lui Mihai Călin, în vârstă de 36 de ani, din Flămânzi-Botoşani, în care autorităţile judiciare din Belgia îl acuză de fapte grave, de aderare la un grup infracţional organizat cu care ar fi comis jafuri la mai multe magazine. Procurorii din cadrul Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Suceava – Secţia urmărire penală, au primit mandatul de arestare în data de 20 aprilie, sesizând poliţia, care a procedat la reţinea suspectului. Acesta este acuzat de Tribunalul de primă instanţă din Flandra de Est – Secţiunea Ghent – Belgia, de comiterea infracţiunilor de „jaf organizat sau armat” şi „constituirea unei organizaţii în vederea comiterii de crime împotriva persoanelor sau a proprietăţilor”.

Autorităţile belgiene au transmis Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Suceava că faptele ar fi fost comise în perioada 28.09.- 26.11.2015, când, aflându-se în Belgia, bărbatul ar fi participat la comiterea, prin efracţie, a mai multor furturi din magazine aparţinând lanţului „Maisons Du Monde”, bunurile sustrase constând în seifuri sau conţinutul acestora, laptopuri, notebook-uri şi echipamente asemănătoare. Codul Penal belgian prevede pentru acest gen de fapte pedeapsa închisorii de până la 10 ani.

Cei doi se bucură de prezumţia de nevinovăţie până la finalizarea anchetelor. 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Mandate europene de arestare pentru jafuri în bandă organizată şi trafic de droguri.
 Vizualizări articol: 4211 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 2 voturi
Mandate europene de arestare pentru jafuri în bandă organizată şi trafic de droguri5.052

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei

Reteta Zilei

Bucataria pentru toti Supa de secărică (de post) Supa de chimen sau secărică este foarte simplă și are o aromă distinctă, inconfundabilă. Se servește cu crutoane de pâine bine rumenite în ulei și mult pătrunjel verde tocat. Este, deopotrivă, un preparat obișnuit și un tratament popular... Citeşte