Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 26 apr 2016 - Anul XXI, nr. 98 (6211)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9754 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6739 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Decizie surprinzătoare

Prim-procurorul Parchetului de pe lângă Judecătoria Suceava, Dragoş Bujorean, renunţă la magistratură pentru o carieră de avocat

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Prim-procurorul Parchetului de pe lângă Judecătoria Suceava, Dragoş Bujorean, unul dintre procurorii cu cea mai mare notorietate din Suceava, a depus o cerere de eliberare din funcţia de procuror, prin demisie, solicitarea urmând a fi analizată astăzi de Plenul Consiliului Superior al Magistraturii. Procurorul Dragoş Bujorean ne-a dezvăluit şi motivul acestei decizii aparent surprinzătoare: va începe o carieră în avocatură. În vârstă de 40 de ani, Dragoş Bujorean a fost timp de opt ani profesor de limba română la Colegiul Naţional „Ştefan cel Mare” Suceava, a dat apoi examen şi a intrat la Institutul Naţional de Magistratură, fiind procuror la Botoşani şi Suceava, iar acum, la 40 de ani, a decis să pornească la drum într-o nouă carieră.

„Am crezut întotdeauna în actul de justiţie şi voi continua să cred din noua postură. Sunt un om liber şi vreau să rămân un om liber”, ne-a declarat Dragoş Bujorean. El nu a ascuns că munca de procuror şi de prim-procuror a fost una foarte solicitantă şi că are anumite nemulţumiri legate de sistem, însă spune că a cântărit foarte bine decizia de a intra în Baroul Avocaţilor Suceava şi a concluzionat că este cea mai bună pentru el.

 

Cine este Dragoş Bujorean

Dragoş Bujorean a fost profesor de limba română din 2000 până în 2008, este licenţiat în cadrul a două facultăţi, Litere, la Universitatea Suceava, şi Drept, la Universitatea Bucureşti, iar în 2010 a absolvit Institutul Naţional de Magistratură, începându-şi cariera de procuror la Parchetul de pe lângă Judecătoria Botoşani. A fost procuror la Botoşani din 2010 şi până în 2012, an în care şi-a început activitatea la Parchetul de pe lângă Judecătoria Suceava.

După ce s-a făcut remarcat la Botoşani într-o serie de dosare de mare notorietate, care s-au lăsat cuamendarea unora dintre cei mai cunoscuţi avocaţi, dar şi impunerea unor interdicţii care au vizat indirect câteva din cele mai importante persoane din Botoşani, de la primar şi parlamentari, la şefii poliţiei şi unii judecători, Dragoş Bujorean a finalizat şi la Suceava dosare grele. Cel mai complex a fost cel care i-a vizat pe avocaţii din Baroul Bota, soldat cu nouă trimiteri în judecată. Bujorean a fost procuror de caz şi în dosarul intoxicării colective de la Casa Aristocrat (din februarie 2009, cu 17 victime, din care una decedată), dispunând trimiterea în judecată a 11 inculpaţi (nouă persoane şi două societăţi comerciale).  

 

Câştigase din acest an definitiv postul de prim-procuror la Suceava

Din iunie 2015 a fost prim-procuror delegat la conducerea Parchetului de pe lângă Judecătoria Suceava, iar din ianuarie 2016 a fost prim-procuror definitiv, în urma susţinerii examenului pe post.

În condiţiile în care Dragoş Bujorean a înaintat cererea de demisie, aprobarea ei va fi practic o formalitate. După aprobarea de la CSM, demisia trebuie semnată de Preşedintele României şi publicată în Monitorul Oficial, moment din care devine oficială.

Parchetul de pe lângă Judecătoria Suceava a avut în lucru pe parcursul anului trecut 14.000 de dosare penale, volumul de muncă per procuror fiind foarte ridicat, de departe cel mai mare din judeţ. Din totalul dosarelor în lucru, 4.922 au fost soluţionate, 620 dintre ele prin reuniri sau declinări. Prin rechizitoriu şi acord de recunoaştere a vinovăţiei au fost soluţionate 255 de dosare, cu 325 de inculpaţi deferiţi justiţiei, din care 50 arestaţi preventiv.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Prim-procurorul Parchetului de pe lângă Judecătoria Suceava, Dragoş Bujorean, renunţă la magistratură pentru o carieră de avocat.
 Vizualizări articol: 8054 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Prim-procurorul Parchetului de pe lângă Judecătoria Suceava, Dragoş Bujorean, renunţă la magistratură pentru o carieră de avocat0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei

Reteta Zilei

Bucataria pentru toti Șnițel din soia texturată (de post) Înlocuiește cu succes un șnițel din piept de pui. Chiar cu atât succes, încât uneori se confundă cu ușurință. Este ușor de pregătit și nu necesită abilități deosebite pentru o reușită totală.Avem nevoie de:12 bucăți plate de... Citeşte