Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 26 apr 2016 - Anul XXI, nr. 98 (6211)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,973 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6085 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Sprijin

Datoriile căminului de bătrâni de la Solca şi salariile angajaţilor, plătite din fondul de rezervă al judeţului

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Deliberativul judeţean a aprobat, ieri, cu unanimitate de voturi, repartizarea sumei de 166.000 de lei din Fondul de rezervă bugetară pentru anul 2016, cu titlu de ajutor oraşului Solca, pentru susţinerea cheltuielilor de funcţionare ale căminului de bătrâni din oraş. Banii vor acoperi datoriile căminului către furnizorii de alimente şi utilităţi şi salariile restante ale celor care lucrează aici. Ajutorul a fost solicitat de primarul oraşului Solca şi de sindicatul salariaţilor de la căminul în care locuiesc 70 de bătrâni de pe raza întregului judeţ. Primăria Solca este în imposibilitatea de a acoperi cheltuielile de funcţionare, iar Ministerul Muncii nu a înaintat Guvernului spre aprobare un proiect de hotărâre privind finanţarea parţială a acestui aşezământ social.

Concomitent cu alocarea ajutorului de urgenţă, Consiliul Judeţean Suceava a înaintat şi o informare premierului Dacian Cioloş. ”Suntem singurii care putem ajuta, în acest moment, Căminul pentru persoane vârstnice de la Solca, pentru depăşirea situaţiei de extremă dificultate. Pe termen scurt, situaţia este rezolvată şi sperăm ca Ministerul Muncii să găsească modalitatea de finanţare”, a declarat preşedintele Consiliului Judeţean Suceava, Cătălin Nechifor.

Tot pe termen scurt este rezolvată şi problema asigurării alimentelor, datorită unor ONG-uri care au donat căminului alimente în valoare de 4.000 de lei şi locuitorilor din Cajvana, care au făcut o colectă publică pentru a veni în sprijinul celor 70 de bătrâni bolnavi şi singuri, cazaţi aici.

Reamintim că aşezământul social de la Solca a rămas fără finanţare de la Ministerul Muncii din luna octombrie a anului trecut. A supravieţuit până acum datorită unei alocări bugetare din Fondul de rezervă al Guvernului şi de la bugetul local al oraşului Solca. Banii s-au terminat în februarie, astfel că în ultimele două luni nu au mai putut fi plătite facturile către furnizorii de alimente şi utilităţi şi nici salariile personalului, suma necesară pentru acoperirea restanţelor fiind de 166.000 de lei. 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Datoriile căminului de bătrâni de la Solca şi salariile angajaţilor, plătite din fondul de rezervă al judeţului.
 Vizualizări articol: 1693 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Datoriile căminului de bătrâni de la Solca şi salariile angajaţilor, plătite din fondul de rezervă al judeţului0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei

Reteta Zilei

Bucataria pentru toti Șnițel din soia texturată (de post) Înlocuiește cu succes un șnițel din piept de pui. Chiar cu atât succes, încât uneori se confundă cu ușurință. Este ușor de pregătit și nu necesită abilități deosebite pentru o reușită totală.Avem nevoie de:12 bucăți plate de... Citeşte