Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 26 apr 2016 - Anul XXI, nr. 98 (6211)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9762 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6699 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Mână de lucru ieftină

Cărăuşi de ţigări, peste fâşia verde, plătiţi cu 50 de euro de transport

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Procurorii Parchetului de pe lângă Judecătoria Rădăuţi au anunţat finalizarea anchetei şi trimiterea în judecată a cinci cetăţeni ucraineni acuzaţi de contrabandă, patru dintre ei fiind prinşi în flagrant în timp ce transportau baxuri cu ţigări peste fâşia verde. Din anchetă rezultă că cei patru erau cărăuşi pentru al cincilea inculpat. Fiecare din cei patru a fost plătit cu 50 de euro pentru transport, în condiţiile în care valoarea ţigărilor pe care le transportau a fost evaluată, pentru piaţa din România, la peste 10.000 de euro.

 

Cei patru ucraineni prinşi pe fâşia verde, trimişi în judecată în arest preventiv

Cei patru ucraineni au fost prinşi de poliţişti pe data de 27 februarie a.c., în jurul orei 1.20, în zona fâşiei verzi, în extravilanul oraşului Siret.

„Au fost depistaţi introducândilegal în ţară fiecare câte două baxuri de ţigări, respectiv cantitatea totală de 4.000 de pachete ţigări, din care 1.000 de pachete ţigări marca FEST de provenienţă duty-free, 1.500 pachete ţigări marca MARVEL de provenienţă duty-free şi 1.500 pachete ţigări marca MARBLE de provenienţă duty free, cunoscând că acestea provin din contrabandă,  prejudiciul creat bugetului de stat fiind de 46.131 de lei”, au explicat procurorii. Cei patru au fost identificaţi în persoana numiţilor Vitali Posteuvca, Ivan Zegrea, Vadim Vankhala şi Illia Bezusco. Cei patru vor fi judecaţi pentru comiterea infracţiunilor de trecere frauduloasă a frontierei de stat şi contrabandă în formă agravantă. Un amănunt important este că cei patru au fost arestaţi preventiv imediat după comiterea faptei şi au rămas după gratii până la trimiterea în judecată. Există perspective aşadar ca aceştia să fie condamnaţi înainte de a mai ieşi din arest.

În acelaşi dosar a mai fost trimis în judecată şi inculpatul Vasyl Hancher, pentru  săvârşirea infracţiunilor de instigare la infracţiunea de trecere frauduloasă a frontierei de stat şi instigare la infracţiunea de contrabandă agravantă. Acesta din urmă ar fi deţinătorul ţigărilor, cel care ar fi pus la cale trecerea frauduloasă, oferindu-i fiecăruia dintre cărăuşi câte 50 de euro.

Dosarul se va judeca, în prima fază, la Judecătoria Rădăuţi.

 

Un alt inculpat, trimis în judecată pentru contrabandă cu prejudiciu de 225.000 de lei

Tot Parchetul de pe lângă Judecătoria Rădăuţi a mai dispus şi trimiterea în judecată a unui sucevean, Sorin-Ilie Cîrciu, pentru o faptă de contrabandă cu prejudiciu foarte mare, de 225.000 de lei. Fapta constă în aceea că, în ziua de 19 iunie 2015, bărbatul a fost depistat în timp ce conducea o autoutilitară Mercedes Benz Sprinter, la scurt timp după ce a preluat, contra cost, de la o persoană neidentificată,  în zona drumului forestier „Tinosu” de pe raza comunei Ulma, cantitatea de 19.400 de pachete de ţigări de provenienţă extracomunitară. Din anchetă a rezultat că acesta urma să introducă ţigările pe piaţa din România. Valoarea prejudiciului calculat este de 225.067 de lei.

Toţi inculpaţii se bucură de prezumţia de nevinovăţie, până la o decizie definitivă a instanţelor de judecată. 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Cărăuşi de ţigări, peste fâşia verde, plătiţi cu 50 de euro de transport.
 Vizualizări articol: 5004 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 3.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 3.0 din 2 voturi
Cărăuşi de ţigări, peste fâşia verde, plătiţi cu 50 de euro de transport3.052

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei

Reteta Zilei

Bucataria pentru toti Șnițel din soia texturată (de post) Înlocuiește cu succes un șnițel din piept de pui. Chiar cu atât succes, încât uneori se confundă cu ușurință. Este ușor de pregătit și nu necesită abilități deosebite pentru o reușită totală.Avem nevoie de:12 bucăți plate de... Citeşte