Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 26 apr 2016 - Anul XXI, nr. 98 (6211)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6386 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   3 imagini |   ø fişiere video

În lotul naţional

Calificare la Olimpiada Internaţională de Geografie de la Beijing, pentru o elevă a Colegiului Militar

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Eleva cap. Sabina Calisevici s-a calificat în lotul celor patru elevi care vor reprezenta România la Olimpiada Internaţională de Geografie, din Beijing, China, din 16-22 august 2016.

Sabina a obţinut premiul I la Olimpiada Naţională de Geografie care s-a desfăşurat la Sibiu, în perioada 17-23 aprilie, şi a participat şi la probele suplimentare pentru accederea în lotul naţional. Pentru eleva profesorului Radu Ciumaşu va urma acum o perioadă intensă de pregătire, atât în colegiu, cât şi centralizat, cu lotul naţional.

„Două probe am susţinut la faza naţională, una teoretică, scrisă, şi o alta practică, ce presupunea deplasarea pe teren, pe traseul Ocna Sibiu – Copşa Mică, şi ulterior, interpretarea datelor. Pentru calificarea în lotul naţional au fost tot două probe, dar în limba engleză”, a specificat Sabina.

 

Palmares bogat

În palmaresul elevei colegiului militar câmpulungean se mai înregistrează în aceeaşi competiţie de nivel naţional un premiu I în 2014 şi un premiu III în 2015.

„2016 este al XIII-lea an consecutiv în care membrii cercului de geografie s-au calificat la faza naţională. În acest interval putem număra 22 de treceri ale pragului judeţean, mai multe menţiuni şi premii la etapa finală. Sabina Calisevici duce povestea geografică câmpulungeană dincolo de graniţele ţării”, transmit reprezentanţii colegiului. 

La rândul său, eleva mărturiseşte că „geografia este pentru noi, olimpicii Colegiului Naţional Militar <Ştefan cel Mare>, o pasiune. Cu toţii învăţăm cu drag, iar pe timpul olimpiadei, geografia devine un mod de viaţă, un drum al succesului. În Colegiul Militar am avut ocazia să-mi împărtăşesc pasiunea cu membrii cercului de geografie, ca într-o familie, am realizat că pot duce mai departe un anume spirit, lăsat moştenire de mulţi absolvenţi, care şi-au pus străduinţa pe altarul geografiei şi au deschis o cale spre succes. Împreună cu domnul profesor Radu Ciumaşu, am strâns în sufletul cabinetului de geografie zâmbete, speranţe, tristeţi în momentele de cumpănă, îmbinând plăcerea cu munca asiduă. Am învăţat, am sperat, ne-am împrietenit şi ne-am ajutat reciproc. Am fost concurenţi, dar ne-am păstrat spiritul de camaraderie. Nu aş fi reuşit să fac nimic la acest nivel fără susţinerea domnului profesor Radu Ciumaşu, meritele dumnealui sunt imense şi cuvintele nu au destulă forţă să exprime recunoştinţa mea”.

La rândul său, profesorul de geografie Radu Ciumaşu spune că reţeta succesului constă şi în acea atmosferă care se instaurează in interiorul cercului de geografie, în sentimentul de competiţie şi încredere care catalizează fiecare gest.

„Sabina Calisevici a îmbinat cu succes pasiunea cu dorinţa de a face performanţă şi de a duce mai departe ştafeta olimpicilor geografi”, a menţionat dascălul.

 

Bronz pentru o suceveancă la Internaţionala din 2015

În 2015, Lorena Davidel, actualmente absolventă a Colegiului Naţional „Nicu Gane” Fălticeni, a obţinut medalie de bronz la Olimpiada Internaţională de Geografie, din august, de la Moscova.

Lorena a fost pregătită de prof. Marcel Porof. 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Calificare la Olimpiada Internaţională de Geografie de la Beijing, pentru o elevă a Colegiului Militar.
 Vizualizări articol: 6057 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 13 voturi
Calificare la Olimpiada Internaţională de Geografie de la Beijing, pentru o elevă a Colegiului Militar5.0513

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei

Reteta Zilei

Bucataria pentru toti Șnițel din soia texturată (de post) Înlocuiește cu succes un șnițel din piept de pui. Chiar cu atât succes, încât uneori se confundă cu ușurință. Este ușor de pregătit și nu necesită abilități deosebite pentru o reușită totală.Avem nevoie de:12 bucăți plate de... Citeşte