Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
sâmbătă, 23 apr 2016 - Anul XXI, nr. 96 (6209)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6625 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Salvaţi Copiii

Campanie pentru reducerea mortalităţii infantile, la Suceava

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Salvaţi Copiii - Filiala Suceava a donat echipamente secţiei de neonatologie din cadrul Spitalului Judeţean ”Sfântul Ioan cel Nou” Suceava, maternităţilor din cadrul spitalelor municipale Vatra Dornei şi Câmpulung Moldovenesc şi Spitalului Judeţean Botoşani, dar nu s-a oprit nici un moment din acţiunile organizate pentru reducerea mortalităţii infantile. Anul acesta, după cum ne-a spus Camelia Iordache, preşedinta Salvaţi Copiii - Filiala Suceava, „ne-am propus să dotăm Spitalul din Dorohoi cu un incubator de transport”. Sucevenii au ales Dorohoiul pentru că, numai în anul 2015, în spital s-au născut prematur 31 de copii, din care 26 au fost transferaţi la Suceava sau Botoşani, deoarece spitalul nu deţine clasificarea necesară asigurării condiţiilor optime pentru acordarea şansei la viaţă a acestor copii.

În perioada 22 – 24 aprilie, în parteneriat cu Shopping City Suceava, Salvați Copiii - Filiala Suceava va derula campania de strângere de fonduri și completare a formularelor pentru direcționarea a 2% din impozitul pe venit. „În funcție de fondurile strânse, ne-am propus să dotăm cu echipamente performante și maternității din cadrul Spitalului Gura Humorului”, a mai spus Camelia Iordache. Pentru detalii suplimentare, persoana de contact este Elena Ailincă, coordonator proiect, tel: 0748 083 584, e-mail: Suceava@salvaticopiii.ro

 

Salvează o viaţă

Câteodată, ca să salvezi o viaţă este nevoie doar de un gest. În România există, în continuare, zeci de secţii de nou-născuţi în care copiii născuţi înainte de termen se sting pentru că nu există suficiente incubatoare, în care eforturile medicilor sunt zădărnicite de lipsa unor minime dotări. De aceea, Salvaţi Copiii România, inclusiv Filiala Suceava, continuă programul de dotare cu incubatoare a maternităţilor din România, prin campania de strângere de fonduri ”Un gest pentru o viaţă”. Orice sprijin acordat, prin donaţii online , prin SMS la 8844 cu codul "SALVEZ" (2 euro lunar) sau prin donarea a 2% din impozitul pe venit este binevenit. O parte semnificativă din fonduri a venit de la contribuabilii care au ales să redirecționeze 2% din impozitul pe venit, transformând banii, care altfel ar fi rămas în posesia statului, în viață pentru copiii născuți prematur. Astfel, aproximativ 14.000 de contribuabili au ales anul trecut să completeze formularul pentru Salvați Copiii. Suma redirecționată în 2015 a fost de 272.673 de euro, aproape dublă față de cea din 2013, când au fost redirecționați 190.194 de euro. Numai în 2015, Salvați Copiii a dotat cu aparatură medicală 22 de maternităţi şi secţii de nou-născuţi din ţară, asigurând astfel supraviețuirea nou-născuților care au avut nevoie de intervenție medicală de urgență.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Campanie pentru reducerea mortalităţii infantile, la Suceava.
 Vizualizări articol: 2470 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 1 vot
Campanie pentru reducerea mortalităţii infantile, la Suceava5.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei