Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 20 apr 2016 - Anul XXI, nr. 93 (6206)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6625 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Dispărut

Un minor condamnat pentru tentativă de omor asupra unui poliţist şi a unui jandarm, dat în urmărire generală

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Inspectoratul General al Poliţiei Române (IGPR) a dat în urmărire generală un tânăr care are de ispăşit o condamnare de şase ani de detenţie într-un centru de minori, pentru mai multe fapte grave cu violenţă, inclusiv tentativă de omor, comisă asupra unui poliţist şi a unui jandarm. Gabriel Petronel Căldărariu va împlini 18 ani în vara acestui an, astfel că a fost judecat şi condamnat ca minor. Gabriel Petronel Căldărariu şi fratele său, Zabăr Căldărariu, au domiciliul în municipiul Rădăuţi, însă faptele au fost comise în municipiul staţiune Vatra Dornei. Zabăr Căldărariu, fratele mai mare, a primit o pedeapsă mult mai grea, de 20 de ani de închisoare.

 

Un poliţist şi un jandarm aflaţi în timpul liber au trecut pe lângă moarte în timpul ce îi imobilizau pe cei doi fraţi 

Cei doi fraţi au fost trimişi în judecată în vara anului trecut, de Parchetul de pe lângă Tribunalul Suceava. Modul de comitere a faptelor spune totul despre pericolul public reprezentat de cei doi.

Faptele s-au petrecut în noaptea de 4 spre 5 iulie 2015, când într-un club din Vatra Dornei, fratele mai mare, în vârstă de 19 ani, a tâlhărit un tânăr de la care a sustras suma de 110 lei. Cei doi fraţi au plecat apoi într-un alt club din oraşul staţiune, însă între timp victima tâlhăriei a alertat poliţia.

Un judiciarist de la Poliţia municipiului Vatra Dornei, în civil, l-a identificat pe Zabăr Căldărariu în clubul respectiv şi, după ce şi-a declinat identitatea, i-a cerut suspectului să iasă cu el până afară, să stea de vorbă.

Între timp, poliţistul a sunat la dispecerat, cerând întăriri pentru a-l lua pe tânărul de 19 ani la Poliţie.

La puţin timp după ce a ieşit afară, Zabăr Căldărariu a devenit extrem de violent.

El a spart două sticle de bere, rămânând în fiecare mână cu câte un ciob de sticlă. Un jandarm aflat şi el în timpul liber a intervenit în apărarea poliţistului.  Într-o primă fază, agresorul l-a tăiat pe poliţist în zona gâtului.

Poliţistul şi jandarmul au reuşit să-l dezechilibreze pe agresor şi atunci au încercat să-l imobilizeze, moment în care a apărut fratele mai mic, Gabriel Petronel Căldărariu, care a ieşit din local cu o sticlă de bere, a spart-o şi l-a lovit cu un ciob pe jandarm în zona toraco-lombară stânga. Cu acelaşi ciob, minorul a reuşit să-l taie în zona braţelor şi pe agentul de poliţie.

Între timp, fratele mai mare a reuşit să fugă, însă a fost ajuns din urmă de poliţist şi jandarm şi imobilizat.

Aici s-a mai petrecut un episod violent, minorul dat acum în urmărire generală aruncând înspre jandarm cu un bloc de piatră de aproximativ zece kilograme. Din fericire, victima a reuşit să se ferească şi să evite lovitura. Şi acest atac a fost încadrat tot la tentativă de omor, pentru că dacă nu s-ar fi ferit, jandarmul putea fi ucis. Cu ajutorul colegilor veniţi în sprijin, jandarmul şi poliţistul i-au imobilizat pe cei doi în cele din urmă.

 

Fratele mai mare a fost arestat preventiv imediat după comiterea faptei

Zabăr Căldărariu, care mai avea la activ şi o condamnare pentru fapte de şantaj asupra unor elevi din Vatra Dornei, a fost arestat preventiv imediat după comiterea dublei tentative de omor şi a rămas după gratii până când a fost condamnat definitiv la cei 20 de ani de închisoare. Sentinţa a fost dată de Tribunalul Suceava şi confirmată de Curtea de Apel Suceava, rămânând definitivă pe 29 martie 2016. În acelaşi dosar a fost condamnat şi fratele mai mic, Gabriel Petronel Căldărariu. Acesta a fost judecat în stare de libertate şi se pare că a profitat de acest fapt şi a dispărut înainte de a fi condamnat definitiv. Fiind minor, acesta a scăpat mult mai uşor, cu aplicarea măsurii educative a internării într-un centru de detenţie, pe o perioadă de 6 ani de zile. 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Un minor condamnat pentru tentativă de omor asupra unui poliţist şi a unui jandarm, dat în urmărire generală.
 Vizualizări articol: 7833 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 2 voturi
Un minor condamnat pentru tentativă de omor asupra unui poliţist şi a unui jandarm, dat în urmărire generală5.052

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei