Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 20 apr 2016 - Anul XXI, nr. 93 (6206)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6386 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   3 imagini |   ø fişiere video

Probleme serioase

Poliţista rănită după ce Loganul cu care urmărea un BMW s-a răsturnat, imobilizată din cauza unei fracturi de bazin

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Poliţista în vârstă de 27 de ani rănită într-un accident rutier în timpul unei misiuni de urmărire are o leziune gravă, fractură de bazin, care o va ţine o perioadă de timp imobilizată la pat. Agentul principal Violeta Covaliu, în vârstă de 27 ani, din comuna Vorona, judeţul Botoşani, cu reşedinţa în comuna Marginea, unde era încadrată la Secţia Rurală Marginea, se află deocamdată la Spitalul Judeţean Suceava, internată pe secţia de Ortopedie. Chiar dacă viaţa nu-i este pusă în pericol, tânăra va avea nevoie de o perioadă lungă de recuperare.

Agentul-şef Vasile Grumăzescu, liderul Sindicatului Agenţilor de Poliţie din judeţul Suceava, ne-a declarat că problema de sănătate a colegei de la Marginea este tratată la modul cel mai serios de conducerea de la nivel naţional a sindicatului. Reprezentanţii Sindicatului Naţional al Agenţilor de Poliţie au anunţat că au luat legătura cu ministrul secretar de stat Raed Arafat, iar dacă este nevoie colega lor va fi transferată la un spital din Bucureşti.

De cealaltă parte şi conducerea IPJ Suceava a avut discuţii la nivel ministerial, concluzia fiind că, atunci când medicii vor stabili, tânăra poliţistă va fi transferată la un spital din Capitală, pentru a avea parte de îngrijiri cât mai bune cu putinţă.

 

Urmăreau un BMW al cărui şofer a refuzat să oprească

Agentul principal Violeta Covaliu era de serviciu, sâmbătă după-amiază, alături de colegul de la Secţia Rurală Marginea, agent-şef adjunct Radu Florin Şuhane. Cei doi efectuau serviciu de control al traficului pe DN 2E, pe raza comunei Horodnic de Sus, şi au plecat în urmărire, cu autoturismul Dacia Logan din dotare, la volan fiind Şuhane, după un autoturism BMW al cărui şofer a refuzat să oprească la semnalul echipajului. Ajungând într-o porţiune nemodernizată, la trecerea de pe carosabil din beton pe carosabil cu pietriş, autospeciala poliţiei a intrat în derapaj, a pătruns în şanţul din stânga şi s-a răsturnat pe cupolă. Dacă poliţistul de la volan a scăpat cu leziuni mai uşoare, colega sa nu a fost la fel de norocoasă. Din informaţiile pe care le avem şoferul fugar a fost identificat, însă nu a fost încă prins. Acesta urmează a fi pus sub acuzare pentru vătămare corporală din culpă.

 

Poliţiştii îşi asumă des astfel de riscuri, fără a avea o asigurare de viaţă sau de invaliditate

Liderul SNAP Suceava, Vasile Grumăzescu, a ţinut să sublinieze că acest accident reliefează riscul pe care şi-l asumă poliţiştii pentru a-şi face meseria. 

„Împreună cu colegul său, polițista îşi făcea datoria, încercând să oprească un conducător auto care nu a respectat regulile prevăzute de codul rutier, şi care prezenta un pericol pentru traficul rutier, la care fiecare dintre noi suntem zilnic participanți”, a transmis liderul de sindicat.

El a mai subliniat că poliţiştii care lucrează în sectorul operativ, efectuând controale în trafic, îşi asumă des astfel de riscuri, fără a avea măcar o asigurare plătită de Poliţie.

 

Un poliţist mort, altul rănit grav, într-o misiune de urmărire. Mai recent, a murit şi un tânăr care fugea de poliţie

 

Accidentul de la finele săptămânii trecute nu este singurul de acest gen.

Pe 3 septembrie 2011, un Logan MCV al poliţiei, cu radar, plecat în urmărirea unei maşini despre care se bănuia că transporta ţigări de contrabandă, s-a răsturnat pe E 85, la ieşirea din Suceava spre Fălticeni. În urma acelui accident, unul din poliţiştii din maşină, Niculai Costeniuc, în vârstă de 44 de ani, angajat al Poliţiei Locale Suceava, a murit, în timp ce colegul care era la volan, agentul principal Marius Scutaru, a fost rănit grav. Acesta din urmă a avut nevoie de nu mai puţin de opt luni de zile pentru refacere. Din cauza gravelor leziuni de la spate, trei luni de zile a stat doar la pat, iar apoi a început un program de recuperare anevoios. Procesul privind acest accident, în care este judecată o femeie acuzată că a provocat tragedia, se află pe rolul Curţii de Apel Suceava, nefiind încă finalizat. 

Mai recent, pe 31 martie 2016, la Mălini, un tânăr a murit, iar altul a fost rănit, după ce maşina cu care se deplasau s-a răsturnat în timpul ce era urmărită de un echipaj de poliţie. Tânărul de la volan a refuzat să oprească la semnalul unui echipaj de poliţie şi a demarat în trombă. Într-o curbă periculoasă, autoturismul condus de tânăr a fost scăpat de sub control şi s-a răsturnat de mai multe ori în afara drumului.

 

Urmăriri cu grad ridicat de risc, o dată la două săptămâni

Pentru un poliţist care lucrează în operativ, efectuând controale în trafic, astfel de misiuni de urmărire sunt frecvente. Poliţistul Marius Scutaru, victima accidentului din 2011, ne-a mărturisit într-un interviu că înainte de accident era implicat într-o urmărire cel puţin o dată la două săptămâni. Alţi colegi, în special cei din zona Rădăuţi-Vicov, ori poliţiştii de frontieră au parte de astfel de misiuni chiar şi mai des.  

Cel mai adesea, urmăririle în trafic sunt după şoferi băuţi sau fără permis de conducere ori după contrabandişti de ţigări.  

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Poliţista rănită după ce Loganul cu care urmărea un BMW s-a răsturnat, imobilizată din cauza unei fracturi de bazin.
 Vizualizări articol: 9442 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 4.11/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 4.1 din 9 voturi
Poliţista rănită după ce Loganul cu care urmărea un BMW s-a răsturnat, imobilizată din cauza unei fracturi de bazin4.159

RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei