Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 20 apr 2016 - Anul XXI, nr. 93 (6206)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,971 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,5892 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   2 imagini |   ø fişiere video

Modernizări

La Bosanci a demarat asfaltarea unui drum comunal cu o lungime de 4,2 km

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Autorităţile din Bosanci au dat startul lucrărilor de asfaltare a unui drum comunal cu o lungime de 4,2 km. Este vorba de drumul comunal în partea de deal a localităţii Bosanci, care pleacă de la şcoala gimnazială, trece pe la troiţă, intersecţia Gavriloaia, coboară pe la magazin Puiu şi se intersectează cu DJ 208A Suceava - Dolhasca la fântâna cu cruce.

Investiţia se va realiza cu bani prin Programul Naţional de Dezvoltare Locală (PNDL) şi are o valoare de 3,6 milioane de lei.

Potrivit primarului din Bosanci, Anton Curic, finanţarea pentru acest proiect există încă din decembrie anul trecut, iar acum, după finalizarea procedurilor legate de licitaţie, se poate trece la execuţia propriu-zisă a lucrărilor.

„Pentru obţinerea acestor fonduri am întâmpinat ceva dificultăţi, dar până la urmă am reuşit să le obţinem. Lucrările la acest drum comunal au început deja, fiind realizate operaţiuni legate de terasament, respectiv balastare şi împrăştiere de piatră concasată. Termenul de finalizare a acestui proiect este 2017, dar sperăm să finalizăm totul până în toamnă”, a spus primarul Anton Curic.

În cursul zilei de ieri, primarul din Bosanci şi reprezentanţi ai executantului, SC Autotehnorom SRL Suceava, au mers pe teren pentru a stabili detaliile legate de această lucrare, una foarte importantă pentru comunitatea locală.

 

Drum agricol cu o lungime de 7 km, finalizat în cursul anului trecut

Investiţiile în drumuri sunt o componentă principală pentru conducerea administraţiei locale din Bosanci. În cursul anului trecut a fost finalizat un drum agricol, prin măsura 1.2.5, pe o lungime de 7 km, de la intrarea în Bosanci, de la fostul CAP, pe islaz, spre Cumpărătura, drum care s-a intersectat cu E 85. Proiectul a fost realizat cu fonduri de la Uniunea Europeană şi a costat 1,5 milioane de euro.

Tot în 2015, Primăria Bosanci a inaugurat un drum de 500 de metri. Este vorba de un drum comunal, lucrare finanţată din fonduri proprii, în zona centru, mai exact în apropiere de biserica penticostală. Investiţia în acest caz s-a ridicat la circa 300.000 de lei.

Anton Curic a mai precizat că investiţiile în ceea ce priveşte infrastructura rutieră nu se vor opri aici. Pentru un drum cu o lungime de 6 km s-a finalizat deja studiul de fezabilitate, iar în momentul în care se va deschide sesiunea de depunere a proiectelor urmează ca acesta să fie depus pentru obţinerea finanţării. Este vorba de o investiţie de 1 milion de euro şi care prevede modernizarea drumurilor comunale din Bosanci (zona deal-Rugina, zona Vârâţi, zona stadion-poliţie, zona brutărie) şi parţial din Cumpărătura.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului La Bosanci a demarat asfaltarea unui drum comunal cu o lungime de 4,2 km.
 Vizualizări articol: 5013 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 3.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 3.0 din 2 voturi
La Bosanci a demarat asfaltarea unui drum comunal cu o lungime de 4,2 km3.052

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei