Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
sâmbătă, 16 apr 2016 - Anul XXI, nr. 90 (6203)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,973 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6085 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Primăria Suceava

Dezechilibru financiar de patru milioane de euro, ca urmare a amânării termenelor de plată a taxelor şi impozitelor locale

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Municipalitatea suceveană se confruntă cu un deficit financiar de aproximativ patru milioane de euro, din neîncasarea taxelor şi impozitelor locale în primul trimestru, aşa cum se proceda în alţi ani, când  reducerea de 10% la plata integrală se acorda doar până la 31 martie, dată după care începeau să se aplice penalităţi de întârziere.

„În total sunt 17,3 milioane de lei care ar fi trebuit încasate până la 31 martie 2016, dar s-au amânat ca urmare a deciziei luate de Guvern, de prelungire a termenului de achitare a lor până pe 30 iunie”, a spus primarul Sucevei, Ion Lungu.

Din acest total, 3,3 milioane de lei sunt taxe şi impozite care mai sunt de încasat de la persoane fizice, în vreme ce de la persoane juridice – firme, PFA sau asociaţii familiale, a mai rămas de încasat o sumă de aproape cinci ori mai mare – 14 milioane de lei.

„Sunt aproape patru milioane de euro pe care le avem de încasat până la 30 iunie. Este clar că suntem dezechilibraţi financiar astăzi, mai ales că mai avem de încasat vreo 15 milioane de euro din restanţe. Cu 20 de milioane de euro se puteau face multe în Suceava”, a concluzionat Ion Lungu.

Edilul sucevean a precizat că Primăria Suceava nu a majorat taxele şi impozitele locale de 10 ani de zile şi nici nu intenţionează să o facă, „dar nici aşa, nemajorate, tot nu se încasează”.

De amânarea termenului de plată a taxelor şi impozitelor locale au profitat în principal firmele, încasările la bugetul local fiind aproape la jumătate comparativ cu aceeaşi perioadă a anului trecut.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Dezechilibru financiar de patru milioane de euro, ca urmare a amânării termenelor de plată a taxelor şi impozitelor locale.
 Vizualizări articol: 2063 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 1.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 1.0 din 1 vot
Dezechilibru financiar de patru milioane de euro, ca urmare a amânării termenelor de plată a taxelor şi impozitelor locale1.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei